FOTO by Instagram @a_blagena / @allyear_christmas_

Zabava

ANKETA: Mislite li da je prerano krenuti s ukrašavanjem doma božićnim dekoracijama?

Krešimir Šustić 11. rujna 2020.

Zanima nas vaše mišljenje!

Adventsko razdoblje poznato je kao najljepše i najveselije doba godine, upravo zbog toga što gradovi vrve od raznih ukrasa koji zrače posebnim sjajem i energijom.

No zadnjih nekoliko godina, brojne trgovine su počele sve ranije uvrštavati asortiman božićnih dekoracija u svoje ponude, što neke iskreno raduje, dok drugi misle kako je to ipak malo prerano.

S obzirom na to da se trenutno nalazimo još uvijek u ljetnoj sezoni, nekima još nije ni na kraju pameti da izvade kuglice, lampice i ostalo, neovisno o tome što je sredina rujna i uskoro nas očekuje hladnije vrijeme.

Međutim, neke robne kuće na svoje police su već lagano krenule postavljati stvari vezane za najšareniji svjetski blagdan, što je izazvalo lavinu brojnih negativnih, ali i pozitivnih komentara.

Savjetnica za mentalno zdravlje, Amy Morin, smatra da čim iz podruma iznesemo kutije s božićnim ukrasima, počnemo prebirati po njima i uključimo lampice, budimo “dijete u sebi”, a to može biti samo pozitivno.

Također je dokazano da božićno ukrašavanje potiče proizvodnju dopamina, hormona sreće, koji je osim za stvaranje dobrog osjećaja zaslužan i za smanjivanje stresa.

https://www.instagram.com/p/CE_yLvdFpZ1/

Svi oni koji uživaju u kićenju doma ranije nego što je uobičajeno, nerijetko nailaze na otpor članova obitelji, no te osobe su puno sretnije od ostalih koji čekaju vrijeme neposredno prije Božića, ističu psiholozi.

Iskažite nam svoje mišljenje u anketi koja slijedi u nastavku.

Anketa

Osjećate li se depresivno na današnji najdepresivniji dan u godini?

26 glasova
31 glasova