FOTO by IMDb

Film

Anatomy of a Scandal – intrigantni triler koji smo pogledali u jednoj večeri!

Viktoria Mikulić 19. travnja 2022.

Sophiein privilegirani život kao supruge moćnog političara Jamesa odjednom nestaje kada isplivaju skandalozne tajne - a on je optužen za šokantan zločin

“Anatomy of a Scandal” novi je Netflixov hit koji ćete odgledati u jednoj večeri. Mini serija od 6 epizoda toliko je zanimljiva da se jednostavno nećete moći odmaknuti od malih ekrana. Serija je dobila ocjenu 7.1 na IMDb-u.

Ova raskalašena drama, zvjezdana adaptacija romana Sarah Vaughan, bavi se političarima koji vjeruju da su iznad zakona i slijepih privilegija ultra-bogatih. Sienna Miller glumi Sophie Whitehouse, koja je u sretnom braku s britanskim “najfantastičnijim” ministrom parlamenta Jamesom (briljantnim Rupertom Friendom), sve dok se ne razotkrije njegova mračna tajna.

Iako se sudi poznatom muškarcu (otuda dio “skandala”), projekt od šest epizoda definiraju dvije žene: odvjetnica koja vodi slučaj i žena koja želi stati uz muža, ali ima razloga sumnjati u njega.

Optužba i povezana otkrića predstavljaju razumljiv šok za Whitehouseovu suprugu Sophie (Sienna Miller), kojoj je teško povjerovati da bi njezin suprug mogao počiniti čin nasilja. Što se tiče dokazivanja toga, zadatak pada na odvjetnicu Kate Woodcroft (“Downton Abbey” Michelle Dockery), koja preuzima popriličan profesionalni rizik pokretanjem tako visokoprofilnog kaznenog progona, koji ima implikacije na vladajuću stranku.

To je dijelom politički triler, a dijelom sudska drama. Drugim riječima, ovaj naslov pokušava nositi mnogo šešira, no na kraju uspijeva sve to opravdati.

“Anatomy of a Scandal” djelo je producenta Davida E Kelleya, koji ima formu s ovakvim stvarima – budući da je producirao “Big Little Lies” i “The Undoing,” kao i Melisse James Gibson koja je napisala “House of Cards.”