FOTO by Instagram @blackbirdscakes @truly.scrumptious.cake @mustlovefrosting

Dom

Ako vam treba inspiracija za blagdanske slastice čekirajte ove slatke gnomove

admin 21. prosinca 2020.

Društvenim mrežama torte se kreiraju u obliku motiva nordijskih srećonoša

Patuljci znani pod imenom Nisse ili Tomte, bića su iz nordijskog folklora koja su povezana sa zimskim solsticijem i božićnim dijelom godine, a izgledom podsjećaju na vrtne patuljke.

Sa šiljatim šeširima i bijelim bradama ovi patuljici su stvorenja koja su posebno aktivna noću, iznimno su snažna i obitavaju u šumi te se brinu za životinje i ljude na farmi.

Upravo su ti skandinavski srećonoše ove sezone jedna od najtraženijih dekoracija, a da je tome tako potvrđuju i društvene mreže gdje se uz hashtag “gnome” može pronaći bezbroj predivnih primjera.

Ovaj puta maleni gnomovi glavna su inspiracija za izradu slastica, a primjerci koje smo pronašli prisilit će nas da uz svoj arsenal pripremljenih blagdanskih kolača pripremite još jedan.

Uz sve vaše makovnjače, baklave, kremšnite i mađarice pronađite vremena za izradu jednog koji će dekorativno odskakati od svih ostalih.

Od svih predivnih primjeraka najviše nas je oduševio onaj s kućicom u obliku gljive s malenim gnomovima koji uživaju u zimskim radostima.

O vašoj kreativnosti i razini vještine ovisit će rezultat, ali ne sumnjamo da će vam ove srećonoše donijeti sreću i da će rezultat biti impresivan.

Pogledajte neke od primjera i inspirirajte se motivima preslatkih gnomova.