FOTO by Instagram @lizatripsget / @godfreyhotelchicago

Putovanja

Ah te čarobne kupole! Rooftopovi koji su zimi čarobniji nego ljeti!

Viktoria Mikulić 25. studenoga 2021.

Baš poput iglua! Rooftopovi su se potrudili osmisliti originalan zimski dekor….

Ljeto i rooftop savršen su par, posebice u kombinaciji s osvježavajućim voćnim koktelom ili ukusnim gin tonicom, kao i najdražim prijateljicama koje prepričavaju svoje ljetne pustolovine. Ako je netko mislio da će sve te bezbrižne avanture završiti s krajem ljeta, itekako je pogriješio…

Svi znamo da je zimi hladno, no ipak nam onaj topli ugođaj daju dekoracije i lampice koje krase naš grad. Osim kućica na Adventu na kojima ćemo provoditi većinu slobodnog vremena ispijajući kuhano vino i jedući fritule i kobasice, rooftopovi su se itekako pripremili za zimsku sezonu i moramo priznati da bismo radije zimi provodili vrijeme tamo, gledajući ovaj nevjerojatan ambijent.

Poznati 360 bar koji se nalazi u divnoj Budimpešti nedavno je šarmirao posjetitelje novim eksterijerom. Riječ je o prozirnim kupolama koje se nalaze na krovu zgrade, a u koje možete smjestiti cijelu vašu ekipu, samo je potrebno malo ranije rezervirati mjesto.

Ovog vikenda održano svečano otvorenje Adventa u Budimpešti! Pogledajte ove spektakularne fotografije…

Uz prigodan stol i stolice, unutar istih vas očekuju i dekice ili maleni pokrivači kako bi se još više ugrijali. Rooftopovi predstavljaju posebnu draž jer se s njih vidi cijeli grad, a mislimo da bi se svi složili kako nema ljepšeg pogleda od onog u adventsko vrijeme, kada je sve ukrašeno…

Također, pronašli smo i jedan rooftop bar u Londonu ako će vas put odvesti tamo u ovo blagdansko doba. Njihovi iglui su zaista nešto prelijepo, a osim kupola, unutarnji dekor je jednako zanimljiv.

Chicago je isto jedan od gradova koji je prigrlio ovaj magični trend…

Nadamo se da će  Lijepa Naša pokupiti neke od ovih ideja i omogućiti i onima koji nemaju priliku putovati, jednako idiličnu sliku s rooftopa.