Dekor

Adventski i vijenci za vrata koji će ovih blagdana rastopiti i najtvrđa srca!

Viktoria Mikulić 06. studenoga 2019.

Divan ručni rad kojemu jednostavno ne možemo naći zamjerku…

Još nas nešto manje od 50 dana dijeli do Božića, blagdana koji željno iščekujemo čitavu godinu. Ne zbog poklona, ne zbog ukrašavanja božićnog drvca, već zbog radosne atmosfere koja vlada čitavim gradom, zbog topline koju tih dana nosimo u srcu.

U blagdansko vrijeme trudimo se biti što manje nervozniji, opraštati jedni drugima i provoditi što više vremena sa svojim najmilijima. Isto tako, obiteljski odlasci u kupovinu i odabir idealnog božićnog dekora ima svoju čar pred kraj godine…

Također, jedna od nezaobilaznih stvarčica koja u prosincu krasi naše stolove su adventski vijenci, kao i oni koji ukrašavaju ulazna vrata, a koji iz godine u godinu postaju sve elegantniji. Nedavno smo otkrili domaći brend Kreativka čija su specijalnost upravo vijenci različitih tekstura i oblika.

Dragana Tomić, utemeljitelj ideje otkrila nam je kako je sve krenulo još prije nekoliko godina, kada je poželjela imati malo drugačiji adventski vijenac i vijenac za vrata koji će dane Božića učiniti drugačijim i posebnijim.

Tada je izradila svoje prve primjerke koji nisu prošli nezamijećeno. Već iduće godine takav poseban vijenac zaželjeli su članovi obitelji, prijatelji i poznanici te se izrada vijenaca pretvorila u kućnu radinost. Kada se hobi koji radiš s ljubavlju i posao spoje u jedno, nastaje rezultat vrijedan divljenja.

Unutar raskošnog asortimana mogu se pronaći uskrsni, proljetni, jesenski i adventski vijenci, odnosno modeli za svako doba godine. No ovi blagdanski nekako su nam najdraži.

Vlasnica brenda za izradu koristi razne materijale i vrste vijenaca (pletene od vrbe i loze, vijence od slame, jute i mahovine), a kupuje ih od lokalnih, malih proizvođača te na taj način dodatno promovira hrvatsku proizvodnju.

Već pri kupnji materijala u glavi nastaju prve ideje kako će neki vijenac izgledati. Bez obzira jeste li u potrazi za modernim, tradicionalnim ili jednostavnim vijencem, svaki se ističe na svoj način.

Izrada vijenca može trajati od nekoliko desetaka minuta pa do nekoliko sati, ovisi o trenutku inspiracije.

Kada je inspiracija „ponese“, ova kreativka vijence izrađuje i po nekoliko sati jer u potpunosti izgubi pojam o vremenu. Lijepo je znati da je netko toliko posvećen svome poslu, što se u krajnosti i vidi na svakome  od ovih vijenaca.

Ako i vi ovih blagdana želite na svome stolu ili vratima vijenac kraj kojeg će svi zastati i zapanjeno gledati, posjetite Facebook stranicu Kreativka ili Instagram profil @kreativkaa i poklonite sami sebi najljepši blagdanski dekor.

#adventska IGRA DARIVANJA

U suradnji s domaćim brendom Kreativka, jednu sretnicu nagradit ćemo očaravajućim vijencem za vrata. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Sretna dobitnica vijenca za vrata s potpisom domaćeg brenda Kreativka je Marijana Bilić Ex Zelić. Čestitamo i molimo da nam se zajedno s podacma javi u FB inbox.