FOTO by Instagram @advent.zagreb

Zabava

Advent u Zagrebu u novom bogatijem ruhu – sve informacije na jednom mjestu!

Daria Lovrić 27. listopada 2022.

Istražili smo što nas sve ove godine očekuje i kada počinje!

Prošlogodišnji Advent u Zagrebu bio je nešto skromniji, ali ove godine Zagreb će zasjati u novom ruhu i mogao bi nadmašiti sva očekivanja. S obzirom na to da smo navikli na mnoštvo sadržaja i obožavamo predblagdansko razdoblje, moramo priznati da su nam neke stvari nedostajale.

Oni željni zabave, kuhanog vina, fritula i kobasica, ove će godine moći uživati u božićnom ugođaju sve od Črnomerca do Kozari boka. Jedna od zanimljivosti je ta da se Advent ove godine širi izvan središta grada. Ove nas godine očekuju uz sami centar grada i „kvartovske“ lokacije.

U nastavku donosimo nove lokacije na kojima će se moći uživati u bogatoj adventskoj ponudi:

Vlaška ulica (pješačka zona)
Trg Franje Tuđmana (Črnomerec)
Kvaternikov trg (Maksimir)
Trg Krešimira Čosića
Palinovečka ulica (Trešnjevka)
Trg Ivana Kukuljevića (Stenjevec)
Park 101. Brigade HV (Vrapče)
Trg Dragutina Domjanića
Ninska ulica (Sesvete)
Peščenica kod MO Kozari Bok
Trg Ivana Meštrovića
Trg Ane Rukavine
Kod nove žičare u Podsljemenu
Brezovica kod igrališta

Još jedna novost u odnosu na prošlu godinu je odlična vijest da se Advent u Zagrebu vraća s ugostiteljskom i zabavnom ponudom na Zrinjevac i Trg kralja Tomislava. Također, popularno „Fuliranje“, ove će godine biti na dvije lokacije – kod hotela „Esplanade“ te na Strossmayerovom trgu.

Jeste li spremni za paljenje lampica?

Advent u Zagrebu počinje paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, kod Manduševca i traje od 26.11.2022. do 07.01.2023. godine.

U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića održavat će se tradicijski Božićni sajam na kojem će obrtnici već tradicionalno nuditi prigodne božićne poklone, licitare i medenjake te razne suvenire. Na glavnomu zagrebačkomu trgu kod velikoga sata očekuje vas veliko božićno drvce, a na pozornici će se održavati razni koncerti.

Ove godine vraća se i ZET-ov Veseli božićni tramvaj. Kao i prije, on kreće s ugla Praške i Jelačićevog trga, a u njemu će djecu razveseljavati Djed Božićnjak te drugi blagdanski likovi ili likovi iz crtanih filmova.

Podsjetimo, Advent u Zagrebu je prema izboru glasača portala “European Best Destinations” tri puta za redom proglašen najboljim turističkim odredištem za božićne blagdane u Europi 2016., 2017. i 2018. godine.

Vjerujemo da ove zime neće nedostajati sadržaja za posjetitelje i željno iščekujemo blagdanski period!