FOTO by Instagram @belizagrebgrad @vivian7plus2 @helenamuic

Zabava

Advent u Zagrebu donosi nekoliko promjena! Saznaj prve informacije!

Daria Lovrić 30. listopada 2023.

Jedva čekamo početak najmagičnijeg perioda u godini!

Za sreću nam nije potrebno mnogo, osobito u blagdanskom periodu u kojem smo okruženi s voljenim osobama i istražujemo magične lokacije. Sve pršti od veselog raspoloženja, blagdanskog ugođaja, glazbe, neodoljivih okusa i mirisa te blagdanskih dekoracija.

Dok ulice sjaje ukrašene šarenim svjetlima, a nosnice nam ispunjava miris fritula, kobasica i kuhanog vina, apsolutno ništa nam ne može pokvariti dan, pa čak ni cijeli mjesec. s uzbuđenjem iščekujemo dolazak tog magičnog perioda, a sada napokon imamo i prve informacije.

Jeste li spremni za paljenje lampica? 

Advent u Zagrebu službeno počinje 2. prosinca 2023. i traje do 7. siječnja 2024. godine, međutim ove nam godine donosi veliku novost.
Sve lokacije imat će mogućnost rada i nekoliko dana prije službenog otvaranja, počevši od 29. studenog, u svojevrsnom “zagrijavanju” ili takozvanom “warm up” razdoblju.

Ova inicijativa omogućava vlasnicima lokacija da ponude svoje usluge par dana prije službenog početka Adventa kako bi se pripremili za glavni period, a nama radnije uživanje u blagdanskom ugođaju.

Ipak, tek nakon svečanog otvaranja 2. prosinca, lokacije će zablistati u punom sjaju i započeti s nizom koncerata i kulturnih programa.

U sklopu Adventa u Zagrebu, prigodna prodaja i ugostiteljske usluge bit će dostupne na dobro poznatim lokacijama kao što su Trg bana Josipa Jelačića, Gajeva ulica, Bogovićeva ulica te dio Vlaške ulice nedaleko od Europskog trga.

Ove godine, Advent planira naglasak staviti i na kvartovske aktivnosti, a u skladu s tim, bogata adventska ponuda vas očekuje i na sljedećim lokacijama – Kvaternikov trg, Trg Krešimira Ćosića, Palinovečka ulica, Trg Ivana Kukuljevića, Park 101. brigade Hrvatske vojske, Park dubravskih branitelja, Trg Dragutina Domjanića / Ninska ulica, Trg Ivana Meštrovića i Trg Ane Rukavine.

Osim toga, popularni adventski događaj Fuliranje ove će se godine odvijati na dvije lokacije. Detaljnije informacije o svim događanjima tijekom Adventa 2023. bit će uskoro dostupne, a sve novosti pratite putem linka.