FOTO by Instagram @volim.varazdin

Putovanja

Advent u Varaždinu izgleda svjetski! Morate ga posjetiti!

Mia Vodopija 07. prosinca 2021.

London Eye ili Varaždin Eye, pitanje je sad!

Advent je počeo prije dva tjedna i mi se jednostavno ne možemo zasititi svih manifestacija i slika na Instagramu i Facebooku.

Iako smo već obradili adventska događanja u Zagrebu, Opatiji, Dubrovniku, Samoboru i ostalim gradovima, zapanjile su nas slike adventskog veselja iz jednog posebnog grada…

Advent u Varaždinu smješten je u samo srce povijesne gradske jezgre, na iste ulice i trgove i pred iste palače gdje se krajem ljeta održava Špancirfest. Varaždinski advent je živahan, zabavan i raznolik bez velikih gužvi i čekanja u redovima. Zabavan, živahan, mirisan i intiman – baš kakav Advent treba i biti.

Raznoliki programi Adventa i ove će godine biti podijeljeni na nekoliko tematskih lokacija i cjelina, uz poštivanje svih trenutačnih epidemioloških mjera. Glavni varaždinski trg Korzo središte je grada, ali i adventskih božićnih manifestacija. Bijeli Korzo oduševljava svoje goste s osam kućica, subotnjim svirkama i kućicom Djeda Božićnjaka.

Iako Zagrepčanke i Zagrepčani ove godine ne uživaju u klizalištu na Tomislavcu, veliko varaždinsko klizalište i ledeni tobogan postali su simboli varaždinskog Adventa. Ledena čarolija uključuje i prateću ugostiteljsku ponudu koja će vas grijati nakon boravka na ledu.

Advent u Varaždinu je prepun iznenađenja. Primjerice to da je u Gajevoj ulici (za vrijeme Adventa poznatoj i kao Ulice Djeda Mraza) postavljena nova atrakcija – predivni, 23 m visoki panoramski kotač koji pruža predivne poglede na predivni zimski Varaždin.

Za one najmlađe, najveselija stvar varaždinskog Adventa zasigurno je Kućica Djeda Mraza u Gajevoj ulici. Čarobno uređena kuća ima zanimljiv program za koji će biti zadužen sam Djed Mraz, ali je i pravo mjesto za fotkanje za Instagram!

Advent u Varaždinu zbilja je definicija svjetskog, a našeg!