FOTO by Instagram @@travellercollective / @shot_europe / @melissawxc

Putovanja

Advent u Pragu – bajkovita češka metropola dom je impresivnog božićnog sajma

Daria Lovrić 03. studenoga 2023.

Donosimo sve informacije o događanjima u nadolazećoj čarobnoj sezoni!

Blagdansko razdoblje donosi uzbuđenje i radost, posebno kada se bliže adventska događanja diljem Europe. Iako obožavamo hrvatske adventske sajmove, uvijek nas mami znatiželja što nas očekuje u svjetskim metropolama.

Sada je savršeno vrijeme za početak planiranja svog adventskog putovanja. Ako želite ugrabiti povoljne avionske karte i pronaći bolji smještaj, nema potrebe čekati – krenite s planiranjem već danas.

Ako imate mogućnost otputovati van svoje zemlje, ali još uvijek niste sigurni gdje biste željeli ići, nastavite čitati. Ne morate putovati daleko, europski gradovi puni su čarobnih destinacija koje se posebno ističu tijekom blagdanskog razdoblja.

Bez obzira tražite li mirno mjesto s obitelji, romantičnu destinaciju za parove ili uzbudljivu avanturu s prijateljima, Češka je puna mogućnosti i vaš će blagdanski odmor biti nezaboravan. Krenite u istraživanje i pripremite se za nezaboravno iskustvo koje će obogatiti vaše blagdane i ostati urezano u vašim sjećanjima.

Praška bajkovita pozadina popločanih ulica i složene arhitekture čini ga čarobnim božićnim okruženjem. Glavni grad Češke Republike dom je najimpresivnijeg božićnog sajma u zemlji, na kojem se prodaju lokalne rukotvorine, drvene igračke i tradicionalna hrana.

Čarobni Advent u Pragu – otkrili smo što nas ove godine očekuje u češkoj metropoli!

Advent u Pragu počinje 02. prosinca 2023. i trajat će sve do 6. siječnja 2024., a kao i prošle godine, glavna događanja će se odvijati na Starom gradskom trgu i Vjenceslavovu trgu, u srcu grada.

Najdojmljiviji prizor i ove će godine biti božićno drvce postavljeno na Starom gradskom trgu, ukrašeno tisućama lampica i posebnim crvenim i zlatnim ukrasima, izrađenim isključivo za ovu priliku.

Prošlogodišnje drvce je bilo visoko 22 metra, dok će ove godine biti još veće. Božićno drvce od 27 metara stiže iz regije Liberec i staro je 56 godina.

Drvce će biti posječeno 25. studenog, a na Starogradski trg stići će u noći 27. studenog. Bude li sve po planu, stablo će zasvijetliti 2. prosinca. Grad je također odlučio da rasvjeta ne sjaji cijeli dan kao nekada već samo od 16 sati do ponoći.

Advent u Pragu uglavnom je inspiriran tradicionalnim bojama Božića – zelenom, crvenom, zlatnom i bijelom. Međutim, svake godine postoji dodatna tema koja se iznova mijenja. Tema za 2023. bit će objavljena krajem studenog.

Prag na poseban način prenosi blagdansku čaroliju, stoga ako još uvijek niste, vrijeme je za posjet predivnoj češkoj metropoli.