FOTO by wien.info

Putovanja

Advent u Beču – donosimo sve informacije o jednom od najljepših božićnih sajmova!

Daria Lovrić 02. studenoga 2022.

Tko te ove zime mora odvesti u Beč?

Blagdansko razdoblje najuzbudljiviji je period u godini te s nestrpljenjem iščekujemo početak raznih događanja i manifestacija. Kako ne bismo svaki dan bili na istome mjestu, uz blagdansku ponudu diljem Lijepe naše, istražili smo što nas od adventske ponude očekuje i u drugim europskim gradovima.

Advent u Beču 2022.
Advent u Beču 2022.

Oni željni zabave, kuhanog vina, fritula i kobasica i ove će godine moći uživati u božićnom ugođaju u Beču.

Donosimo prve detalje božićnog sajma!

Od sredine studenog, točnije već od 10. studenog, pa sve do Božića najljepši bečki trgovi ponovno se pretvaraju u čarobne božićne sajmove. Zrakom će se širiti miris božićnog pečenja, vrućeg punča i prženih badema. Stari grad i trgovačke ulice bit će ukrašeni božićnim lampicama koje će širiti božićno veselje u Beču.

Advent u Beču 2022. 2
Advent u Beču 2022.

Bečki božićni sajam

Ispred Gradske vijećnice očekuje vas vrhunac zabave gdje ćete doživjeti istinski duh Božića. Jedinstvena kulisa ovoj lokaciji daje poseban šarm, a ukusni mirisi zasigurno će uljuljati sve posjetitelje u sezonsko veselje.

Advent u Beču 2022.

Unutar Gradske vijećnice u prizemlju nalazi se prostor namijenjen djeci, gdje mogu naučiti kako se prave božićni kolačići. Ovdje vas očekuje i besplatan ulaz petkom, subotom i nedjeljom gdje možete uživati u pjesmi međunarodnih zborova.

Advent u Beču 2022.

Božićno selo Belvedere Palace

Barokni stil života i tradicionalne rukotvorine istražite u popularnom božićnom selu Belvedere Palace, smještenom nasuprot veličanstvene barokne pozadine svjetski poznate rezidencije, jedne od najljepših i najznačajnijih znamenitosti Beča. Ovdje vas očekuje 40 svečano uređenih štandova s tradicionalnim rukotvorinama, raskošnim božićnim ukrasima i kulinarskim delicijama.

Advent u Beču 2022.

Božićno selo na Trgu Marije Terezije

Ove zime doživite impresivne bečke građevine i tradicionalne običaje u Božićnom selu na Trgu Marije Terezije, smještenom između Prirodoslovnog muzeja i Muzeja umjetnosti. Uz svečano uređene štandove na tržnici i bogatu gastronomsku ponudu nećete moći ne osjetiti pravo blagdansko raspoloženje.

Advent u Beču 2022.
Advent u Beču 2022.

Božićni sajam u dvorcu Schönbrunn

Otprilike 60 izlagača predstavit će rukotvorine i originalne darove poput ručno rađenih božićnih ukrasa i setova za jaslice kojima se posjetitelji mogu diviti i kupiti neposredno ispred slavne palače Schönbrunn. Miris svježe pečenog Vanillekipferla i vrućeg punča ispunit će zrak i stvoriti prekrasnu atmosferu.

Advent u Beču 2022.

Božićni sajam u Spittelbergu

Spittelberg je četvrt poznata po uskim sporednim ulicama. Tijekom blagdanske sezone na božićnom sajmu u Spittelbergu očekuju vas razni umjetnički predmeti, keramika, topli džemperi, prostirke i nakit od srebra, emajla i mesinga.

Advent u Beču 2022.

Osim što možete uživati u klasičnom adventskom ambijentu, posjetite Harry Potter interaktivnu izložbu -The Exhibition. Izložba se otvara u petak 16. prosinca u Beču u METAStadtu, a prodaja ulaznica već je krenula, stoga na vrijeme osigurajte svoje.

Ova zanimljiva izložba odaje počast ikonskim likovima, okruženjima i zvijerima viđenima u filmovima i knjigama o Harryju Potteru i čarobnjačkom svijetu, a posjetitelji će moći izbliza vidjeti autentične rekvizite i originalne kostime iz filma Harry Potter and the Fantastic Beasts.

Svakako vam preporučujemo da barem jedan vikend u studenom ili prosincu izdvojite za posjet ovom magičnom gradu, a sve informacije i novosti o lokacijama možete pogledati putem Wien info web stranice.