FOTO by Instagram @weloveaustria / @dumontreise / @catarinadmcp

Putovanja

Advent u Beču – čarobna austrijska metropola najljepša je zimi!

Daria Lovrić 03. studenoga 2023.

Doživite impresivne bečke građevine i tradicionalne običaje...

Kao veliki zaljubljenici u putovanja imamo određene destinacije u koje ćemo se uvijek vraćati. Putovanja općenito prilagođavamo vremenskom periodu, odnosno sezoni i za neke gradove slobodno možemo reći da su najljepši zimi.

Ima nešto posebno u tome kada odjenu svoje blagdansko ruho i zasjaju u svom svečanom izdanju. Blagdansko razdoblje je vrijeme koje s nestrpljenjem iščekujemo tijekom cijele godine.

Veseli nas uživati u ukusnim gastronomskim delicijama, kuhanom vinu, druženju s najmilijima i uređenju doma prekrasnim božićnim ukrasima. Ipak, šlag na torti je posjet barem jednom od najljepših europskih gradova koji je diče zimskim ugođajem.

Advent u Beču – donosimo sve informacije o jednom od najljepših božićnih sajmova!

Beč zimi naprosto oživi u punom sjaju i vrvi od svečanosti i događanja. Nerijetko posjetitelji i mještani imaju prilike uživati u pravom blagdanskom ugođaju koji donose pahulje snijega.

Božićni sajmovi niču na njegovim kamenim ulicama, a posjetitelji uživaju u šećernim i čokoladnim glazurama, kestenima i začinjenim božićnim kolačićima.

Advent u Beču počinje 11. studenog 2023. i trajat će do 26. prosinca 2023. godine.

Bečki božićni sajam ispred Gradske vijećnice nezaboravan je vrhunac za one koji žele osjetiti duh sezone. Jedinstvena kulisa ovoj lokaciji daje poseban šarm, a ukusni mirisi zasigurno će uljuljati sve posjetitelje u sezonsko veselje.

Unutar Gradske vijećnice u prizemlju nalazi se prostor namijenjen djeci, gdje mogu naučiti kako se prave božićni kolačići ili svjećice. Također možete poslušati međunarodne zborove koji pjevaju pjesme uz besplatan ulaz petkom, subotom i nedjeljom.

Popularno božićno selo Belvedere Palace smješteno je nasuprot veličanstvene barokne pozadine svjetski poznate rezidencije, jedne od najljepših i najznačajnijih znamenitosti Beča.

Više od 40 svečano uređenih štandova nudit će tradicionalne rukotvorine, raskošne božićne ukrase i posebne kulinarske užitke.

Ove zime doživite impresivne bečke građevine i tradicionalne običaje na Trgu Marije Terezije, smještenom između Prirodoslovnog muzeja i Muzeja umjetnosti, dok će vas Božićno selo Campus University of Vienna oduševiti tradicionalnom bečkom atmosferom.

Otprilike 60 izlagača predstavit će rukotvorine i originalne darove ispred slavne palače Schönbrunn, a umjetnički predmeti, keramika, topli džemperi, prostirke i nakit od srebra čekaju vas i na božićnom sajmu u Spittelbergu.

Ove godine nemojte propustiti adventske prozore Rathausa koje ukrašavaju lokalni umjetnici te očaravajuće iluminacije stabala u Rathausparku.

Sve informacije i novosti o lokacijama možete pogledati putem austria.info.