FOTO by Instagram @chalo84 / @guenda_ / @colmar_tourisme

Putovanja

Advent u bajkovitom Colmaru iskustvo je koje morate doživjeti!

Daria Lovrić 09. studenoga 2023.

Uživajte u slikovitim kanalima, šarmantnim srednjovjekovnim kućama i impresivnoj arhitekturi.

Colmar je prekrasan grad smješten u regiji Alsace u istočnom dijelu Francuske. Poznat je po svojoj bogatoj povijesti, slikovitim kanalima, šarmantnim srednjovjekovnim kućama i impresivnoj arhitekturi. U vrijeme Božića, Colmar postaje još čarobnije mjesto koje privlači posjetitelje svojom bajkovitom božićnom atmosferom.

Tijekom božićnih blagdana, gradske ulice i trgovi ukrašavaju se tisućama svjetala, čineći grad izuzetno šarmantnim.

Glavni trgovci i restorani također sudjeluju u stvaranju blagdanske atmosfere postavljajući štandove na kojima prodaju tradicionalne božićne proizvode, rukotvorine, ukrase, kolače i tople napitke poput kuhana vina i čokolade.

Ove godine Advent u Colmaru počinje 4. studenog i traje do 29. prosinca.

Jedan od najpoznatijih božićnih sajmova u Colmaru je “Marché de Noël de Colmar”. Ovaj sajam smješten je na nekoliko različitih lokacija u gradu, uključujući Place Jeanne d’Arc i Place des Dominicains.

Posjetitelji mogu šetati uskim ulicama, razgledati raznovrsne proizvode, kušati lokalne specijalitete i uživati u ugodnoj božićnoj glazbi koja doprinosi blagdanskoj atmosferi.

Jedna od posebnosti Colmara tijekom Božića su i prekrasno ukrašene kuće. Lokalni stanovnici natječu se u uređenju svojih pročelja, stvarajući šarene i kreativne dekoracije koje pridonose magičnom izgledu grada.

Uz to, Colmar je poznat i po svojoj tradiciji adventskih kalendara. Svake godine, veliki adventski kalendar postavljen je na jednoj od zgrada, a svakog dana u prosincu otkriva se nova slika ili prozorčić, čime se grad dodatno obasjava blagdanskom magijom.

Posjetitelji Colmara tijekom božićnih blagdana imaju priliku doživjeti jedinstvenu atmosferu, okusiti tradicionalne francuske delicije i kupiti jedinstvene poklone za svoje najbliže.

Planirate li se ovog Adventa zaputiti na istok Francuske, sve informacije potražite na christmas.alsace.