FOTO by Adidas

Moda

Adidas Stan Smith od recikliranih materijala u proljetnom ruhu

admin 25. ožujka 2021.

Poruka je jasna - Čuvajmo okoliš i stanimo na kraj plastičnom otpadu

Crvene lampice koje signaliziraju prekomjerno zagađivanje okoliša odavno su upaljene, a puževim koracima u rješavanje problema bacile su se sve nadležne europske institucije.

Razni zakoni koji su odavno trebali postojati ugledali su svjetlo dana, a “zeleni” pokret poprima sve veći zamah, barem u nekim zemljama Europe. Sve se više kompanija okreće zelenom načinu proizvodnje, a neki su to učinili još davnih dana.

Posljednjih šest godina adidas je partner “Parley for the Oceans” pokreta koji okuplja kreativce, mislioce i utjecajne ljude s ciljem podizanja svijesti o ljepoti i krhkosti naših oceana. Budući da je plastika najveći zagađivač oceana ona dolazi u fokus u većini kampanja koju ova udruga pokreće.

Posljednja u nizu dolazi u obliku adidas Stan Smith tenisica koje svojim motivima i živim bojama slave našu Planetu. Bijela podloga popularnog modela ispunjena je nježnim bojama i simbolima cvjetića te izgleda kao razigrano slikarsko platno koje priča proljetnu priču.

Ovaj Stan Smith model napravljen je od recikliranih materijala, a najveći dio otpada na plastiku izvađenu iz oceana.

Datum lansiranja na tržište planiran je za prvi dan travnja i nije riječ o šali već o hvalevrijednoj akciji koja puno znači za naš okoliš.