FOTO by Instagram @village_vanguard

Zabava

AcryPhone – akrilna ploča koja pomaže u liječenju ovisnosti o pametnim telefonima

admin 28. lipnja 2024.

Poznajete nekog tko ne ispušta mobitel iz ruke?

U vremenu kada ne ispuštamo pametni telefon iz ruke, malo nas shvaća da se zapravo pretvaramo u ovisnike koji više ne mogu zamisliti život bez svojih mobitela. Dovoljno je zbrojiti koliko sati u jednom danu provedete gledajući na zaslone kako biste shvatili istinu, a društvene mreže poput TikToka i Instagrama jedni su od glavnih krivaca za to.

U nedavnoj anketi, 33% tinejdžera priznalo je da provodi više vremena družeći se s prijateljima na internetu umjesto uživo dok preko 30% korisnika pametnih telefona priznaje da provede više od 5 sati gledajući u zaslone.

Foto: Instagram @village_vanguard

AcryPhone ima za cilj pomoći u liječenju ovisnosti o pametnim telefonima koje ne ispuštamo iz ruke, a njegova posebnost jest ta što upravo svojim oblikom imitira taj osjećaj.

Foto: Instagram @village_vanguard

Ovaj akrilni blok oblikovan je poput iPhonea, zajedno sa stražnjim kamerama i detaljima koji će vam pružiti osjećaj kao da je pravi. Iako bi AcryPhone mogao izgledati kao funkcionalan pametni telefon, nema funkcionalne zvučnike, priključke pa čak ni zaslon. 

Njegova jedina svrha je da zaokupi vaše ruke kako biste što manje bili u dodiru sa svojim pametnim telefonima.

Foto: Instagram @village_vanguard

Osnovni model akrilne ploče dolaze po cijeni od 25$, dok postoji i verzija sličnija iPhoneu koja ima i neke dodatne tipke kako bi bio još autentičniji i dolazi s cijenom od 30$.