FOTO by Instagram/ @yokii.san

Njega kose

9 top frizura koje će se tražiti ove jeseni u frizerskim salonima!

Antonija Andabak 26. rujna 2021.

Potražite inspiraciju za osvježenje ove jeseni!

Jeste li spremni za novi izgled ove sezone? Bilo da ste “zaglibili” u monotoniju izgleda svoje kose i jednostavno želite slatku promjenu, pogledajte inspirativnu galeriju devet frizura koje će se zasigurno tražiti u prestižnim frizerskim salonima i na čijim ćemo Instagram profilima gledati divne transformacije. Krenimo redom!

  1. Slojevito ošišana kosa midi dužine sa šiškama

Zanimljiv rezultat slojevitog stila šišanja prikazan je na Instagram profilu Linh Phan, kreativne dizajnerice neponovljivih frizura s prizvukom 70-ih godina prošlog stoljeća. Osim što ćete ovom frizurom osjetiti retro vibru, izvrsna je za žene s tankom kosom koje vizualno žele postići maksimum iz volumena.

2. Ravan bob do ramena

Ove jeseni uzmite u obzir ravno odrezani bob koji završava u visini ramena. To je idealna dužina koji vizualno daje dojam kraće kose, a koja je ujedno dovoljno duga da je zavežete u visoki rep. Za ovu dužinu budite spremni koristiti peglu za kosu kako biste istaknuli ravnu liniju vrhova, te redovito skraćujte vrhove jer je dužina kose do ramena najpodložnija okretanju vrhova prema van ako je samo jedan centimetar duža.

3. Kratki, ravno odrezani bob sa šiškama

Žene u svojim dvadesetima i tridesetima još vole održavati dužinu kose do otprilike pola leđa, no drastična promjena može osvježiti vaše lice i doslovno mu dati novi, moderniji izgled. Uzmite u obzir kraći, ravno odrezani bob čija dužina seže do ispod brade, a koji će odlično pristajati tankoj i prirodno ravnoj kosi.

4. Slojeviti Pixie

Hrabra frizura za one koje žele drastičnu promjenu i potpuno otkrivanje lica. S ovom frizurom nećete pogriješiti osobito ako ste blagoslovljeni ovalnim oblikom lica. Kratkom i slojevitom pixie teksturom uokvirit ćete lice čak i onda ako nemate savršen oblik lica, odnosno, vaš će je frizer slojevima prilagoditi vašem obliku lica.

5. French Bob

Klasik nad klasicima, ova frizura nikada neće izaći iz mode.Moderna verzija boba obuhvaća minimalno truda za lepršavi, pomalo razbarušeni look kojeg ćete postići s malo pjene za kosu za oblikovanje pramenova. Odlično će vam pristajati ako prirodno imate kosu koja nije niti ravna ni valovita, a želite postići opušten izgled kose, baš kako i nose Francuskinje.

6. Lob sa stanjenim vrhovima

Odlična dužina ako i dalje želite dojam duže kose, osobito ako je vaša kosa gusta i treba joj vremena za oblikovanje. Predlažemo koristiti peglu kojom ćete ili izravnati kosu ili je malo uviti, izbjegavajući vrhove za postizanje prirodnog “messy” izgleda.

7. Bogata, razbarušena kosa

Stil frizure koji podsjeća na onaj koji nosi Izabel Kovačić, postat će veliki hit, osobito jer se ne radi o potpuno urednim uvojcima. Ako i samo imate mnogo kose i obožavate ju nositi prebačenu na jednu stranu za wild, wild look, savjetujemo napraviti balayage blond pramenove kako bi istaknuli dimenziju boje na tako dugoj kosi.

8. Puno prirodno kovrčave kose

Ono što u zadnje vrijeme primjećujemo, a uskoro će postati veliki boom jest koliko žena prihvaća svoju prirodno kovrčavu kosu! U zaborav pada poznate želje ženskog dijela publike koji kaže da ako imate prirodno ravnu kosu da želite kovrčavu i obrnuto. Velika, gusta kosa puna prirodnih kovrči vrišti samopouzdanjem, osobito ako se u ruke date frizeru i stilistu koji će ih znati oblikovati da imate lijep pad, osobito ako uz kovrčavu kosu nosite i šiške.

9. Undercut bob

Odvažan bob s izbrijanim stražnjim dijelom kose koji će posebno oslobađajuće djelovati na žene koje imaju gustu kosu. Glava više neće biti toliko opterećena slojevima kose, a ujedno ćete dobiti edgy look. Stilizirajte kosu i izravnajte je pomoću pegle za totali vogue look.