FOTO by Instagram @lebatex / @homedecorbyjassy

Dekor

9 pristupačnih trikova za raskošniji izgled naših životnih prostora

Krešimir Šustić 16. listopada 2020.

Donosimo ideje koje se isplati promotriti

Prilikom uređenja naših životnih prostora, pomno odabiremo svaku sitnicu koju unosimo u četiri zida i trudimo se unijeti osobni štih koji će biti primijećen.

Dizajneri interijera tvrde kako samo s nekoliko ključnih stvarčica naše oaze mira možemo pretvoriti u prave palače u kojima ćemo svakodnevno uživati.

Ako želite uljepšati svoj dom, ali ne želite potrošiti puno novaca, postoji nekoliko stvari koje donosimo u nastavku, uz pomoću kojih možete učiniti da poprimi raskošniji izgled.

Luster u boji

Dodavanje upečatljivog rasvjetnog tijela uvijek je vrijedno ulaganje jer npr. luster u boji stvara žarišnu točku u dnevnom boravku ili blagovaonici i podiže prostor.

Zrcala

Viseća ukrasna zrcala jednostavan je i povoljan način da trenutno promijenimo izgled svake sobe, s obzirom na to da ogledala mogu reflektirati svjetlost i povećati vizualnu kvadraturu.

Upečatljiv stolić

Još jedan izvrstan način da se soba istakne je ispuniti male prostore nečim što ima svrhu, poput malog stola u naglašenoj nijansi koja zapinje za oko.

Tapete

Odlično se mogu koristiti za prekrivanje zida, njima možemo sakriti nedostatke, unijeti dramatičnu promjenu, ali i naglasiti kutak prostorije u koji ih zalijepimo.

Promjena ručkica

Jednostavan i učinkovit način dramatične promjene izgleda našeg namještaja poput ormarića i komoda, je zamjena samo pojedinih dijelova, kao što su npr. upečatljivi gumbi ili ručke.

Atraktivan materijal na foteljama i stolicama

Ispravne boje i tkanina mogu transformirati i podići izgled sjedala u bilo kojoj sobi, stoga odaberite sjajnu, podebljanu nijansu koja se usklađuje s postojećom paletom boja vaše sobe.

Zavjese od stropa do poda

Zavjese doista čine da prostor izgleda dovršeno i upotpunjeno, a viseći modeli sa stropa pomažu u povećanju vizualne visine prostora povlačenjem oka prema gore.

Sitni detalji

Pri odabiru dodataka, svakako moramo odabrati one koji će se istaknuti poput lampe, ukrasnih kutija, cvijeća i svijeća, a ne nužno uklopiti.

Restaurirajte stare kuhinjske i kupaonske elemente

Najsigurniji način da kuhinji i kupaonici vašeg doma date svjež i novi izgled je da restaurirate elemente, točnije obojite u boju koju najviše volite kako bi podigli prostoriju na viši nivo.