Dekor

9 pogrešaka koje trebate izbjegavati kod uređenja doma!

Engineer 17. svibnja 2017.

Iako je svaki dizajnerski stil i dizajn drugačiji i jedinstven, postoji nekoliko uobičajenih problema dizajna koji se neprestano pojavljuju i kojih se treba kloniti

Od nepravilno postavljenog namještaja do prekomjernog kiča, vrhunski stručnjaci dijele 9 zajedničkih pogrešaka u dizajnu, koje se često ponavljaju, a mi vam donosimo koje su to pogreške i kako ih izbjeći.

Sobe koje su pretjerano koordinirane

Soba koja je pažljivo koordinirana s novo uređenim namještajem ne daje nadahnuće. Dom je mjesto gdje bi vaša osobnost trebala sijati kroz uređenje.

Odabir malog namještaja za male prostore

U malim kupaonicama, ljudi imaju tendenciju da odaberu sitne stvari što može smanjiti upotrebljivost prostora i učiniti ga manjim. Ova kupaonica ima mali trag pa je korištena jednobojna paleta i stvorena je prilagođena ispraznost koja se proširila u tuš.

Previše dodataka

Uobičajena pogreška koju često možemo vidjeti je previše dodataka pogotovo u sobama koje imaju višestruku upotrebu. Morate znati kada prestati. Svaka soba treba prostor koji omogućuje da se oko odmori.

Pridržavanje samo jednog stila

Česta pogreška je pretpostavka da stil vašeg doma treba diktirati vaš dizajn. Tradicionalni dom ne mora nužno značiti da sve treba biti ukrašeno u tradicionalnom stilu. Miješajte i kombinirajte prijelazne ili suvremene dijelove uz tradicionalne i antikne stilove.

Nepravilno postavljena umjetnička djela

Uobičajena pogreška je pretpostavka da se umjetnička djela moraju podudarati s vrhom okvira vrata. Rješenje je sliku centrirati u zidu. Simetrično je za sobu i upravo tako savršeno.

Premali lusteri

Česta pogreška koju vidimo je uporaba lustera koji je premalen za prostor. Potrebno je uzeti u obzir veličinu prostorije kao i stropnu arhitekturu prilikom odabira učvršćenja. Visoki strop znači da odaberete veliki luster.

Razmišljanje na način suvremeno=hladno

Projektiranje suvremenog doma ne mora značiti da izgled mora biti opasan i neprivlačan. Tekstura na zidovima , prozorima i podovima te dobro postavljeni dodacima daju dušu i osobnost svakom domu.

Prozori koji vizualno izgledaju malo

Ponekad dizajn vanjske arhitekture kuće rezultira preklapanjem prozora u unutrašnjosti. Za produljenje prozora, koristimo trik u kojem zavjese postavite iznad visine prozore. Tako će vaši prozori izgledati mnogo veći nego što zapravo jesu.

Postavljanje jednog dominantnog elementa

Velika mana u ovoj kući je kameni zid. Dok je kamen bio uistinu dobro napravljen zid se nije uklapao u prostor. Kako bi prostor izgledao ljepše, dodan je drugi pod i stvorene su dvije nove prostorije, kuhinjska blagavaonica i kućni ured.