Dekor

8 predivnih kutaka za ljenčarenje

Antonija Andabak 28. srpnja 2017.

Ovog ljeta možete sanjariti iz udobnosti svog doma, čak štoviše, više ćete cijeniti vrijeme koje provedete kod kuće upravo radi svog kutka za relaksaciju

Uredite kutak u skladu sa svojom osobnošću, dodajte udobne i funkcionalne predmete, poigrajte se sa svojim omiljenim bojama i stvorite vlastitu oazu mira.

Inspiraciju za uređenje pogledajte u nastavku:

Kutak na terasi

Nabavite viseću lounge fotelju i smjestite ju na balkon, uredite mjesto tako da nalikuje na očaravajuće mjesto na plaži. Dodajte zelene biljke koje podsjećaju na palmino lišće i tepih s orijentalnim uzorkom za ambijent u kojem će svi s guštom odmarati.

Neutralan ambijent

Uparite dva madraca i detaljima kreirajte najudobnije i relaksirajuće mjesto u kući. Na zid objesite slatke fotografije a na madrace poslažite jastučiće s uzorcima kako biste stvorili pravi boho kutak.

Čupavo poslijepodne

Naš rustikalni primjerak doista izgleda primamljivo i opuštajuće. Započnite dodavanjem čupavog pokrivača u bijeloj boji i jastuka u vibrantnim bojama kako biste postigli divan kontrast. Potom dodajte mali stolac, svježe ubrano cvijeće i knjige koje biste voljeli pročitati dok ležite na svom idealnom mjestu u kući.

Tropsko bilje

Pri odabiru boje, preporučujemo jednostavnu bijelu boju kako biste interijer vizualno učinili prostranijim i svjetlijim. Dodajte krzneni prekrivač za stolice ili sofu i dodajte rajsku palmu ili nekoliko brdskih palmi za potpuni egzotični užitak.

Dašak Maroka

Sam spomen na egzotičan Maroko, asocira nas, osim na jahanje deva u Sahari, na kvalitetne tkanine, sagove i uzorke živopisnih boja te šarene taburee. Unesite dašak Maroka i u svoj dom, ako imate bazen-još bolje. Kombinacijom visokih zelenih biljaka, asimetričnih uzoraka na prekrivaču i jastucima, mislima ćete ubrzo otputovati u profinjen i mističan Maroko.

Boho kutak

Idealan za ljubitelje prirodnih materijala. Neka vas komadi namještaja koje odaberete podsjećaju na egzotičnu džunglu, a udobna fotelja u smeđoj nijansi pristaje upravo takvim neobuzdanim elementima.

Proljetno cvjetanje

Dekorirajte svoje mjesto iz snova s granama voćki na kojima je procvjetalo cvijeće i sukladno toj boji cvjetova uparite ostatak namještaja. To može biti namještaj neutralne boje, s prekrivačem u blago ružičastoj romantičnoj nijansi koji će se savršeno uklopiti uz cvjetove… neka vam pri ruci uvijek bude omiljena knjiga koju ćete čitati uz čašu dobrog crnog vina.

Eklektičan kutak

Eklektičan stil je kombinacija više stilova, stoga povežite bojom ili oblicima različite stilove dekoriranja svog najšarmantnijeg i originalnog kutka u kući.

 

Photos by: Pinterest