Zabava

7 jednostavnih trikova za uspješnu štednju novca

Krešimir Šustić 29. srpnja 2020.

Ušteđeni novac, dva puta je zarađen!

Veliki dio ljudske populacije bori se s nedostatkom novca za sve one potrebe i želje koje si pojedinačno želimo ostvariti, no jednostavno ponekad nemamo dovoljno sredstava kako bi realizirali taj plan.

Kako bismo sami mogli ispuniti svoje snove i financirati ih iz vlastitog budžeta, jedan od najboljih načina da skupimo određenu količinu novca je štednja.

Iako na prvu zvuči kao nešto zbog čega bi se trebali odreći svakodnevnih sitnica koje nas čine sretnima, upravo nam ona omogućuje da se na zabavan način naučimo pametno trošiti i voditi brigu o vlastitim financijama.

U nastavku vam donosimo 7 jednostavnih trikova koji će vam biti od velike pomoći i nadamo se kako ćete čim prije krenuti na to dugoočekivano putovanje ili kupiti automobil koji želite.

Dodatan posao

Iako nam ni na kraj pameti nije nakon radnog vremena juriti na drugu adresu kako bi opet radili, vjerujte nam na riječ da se dodatan posao može odrađivati i od doma preko interneta, te donijeti dobar dio financija na naš bankovni račun.

Bankovna štednja

Uz bankovnu štednju, svaki mjesec možemo izdvajati određenu količinu novaca, odmah nakon što nam sjedne plaća, a prije nego ga bespotrebno potrošimo na gluposti.

Odrediti cilj

Na komadić papira napišite što biste htjeli kupiti ili posjedovati, te ga stavite u novčanik kako biste svakodnevno mogli čak nekoliko puta pročitati svoju želju koja će vas tjerati da štedite.

Manje korištenje bankomata

Kad plaćamo gotovinom, vidimo novac koji odlazi i potpuno smo svjesni da ćemo manje potrošiti na druge stvari, što će nas spriječiti da svakodnevno kupujemo bespotrebne stvari.

Skupljanje sitniša

Svaku večer prije nego legnemo u krevet, vrijedi isprazniti džepove kako bi sav sitniš koji nam je tog dana ostao, ubacili u kasicu i tako krenuli sa svakodnevnom štednjom.

Brisanje podataka o plaćanju na internet platformama

Da bismo obuzdali lošu naviku internet shoppinga, stručnjaci za financije savjetuju da izbrišemo svoje podatke o karticama s omiljenih web mjesta, kako bismo svaki put iznova morali ukucavati brojeve ručno prilikom kupovine.

Započeti malim koracima

Ljudi su prekomjerno ambiciozni početkom mjeseca, a zatim potroše svoje ušteđevine i završavaju s ničim ili minusom na kraju mjeseca, stoga je bolje krenuti malenim koracima.