Dekor

6 stvari koje se morate riješiti prije ulaska u novu godinu!

Antonija Andabak 22. prosinca 2023.

U susret zimskoj generalki!

Ulaskom u novu godinu mnogi posežu za odlukama koji im život čini lakšim i ugodnijim, zapravo mnogi nakon uspješno izvršenih zadataka imaju osjećaj kao da su život doveli u red, a mi donosimo šest stvari koje bi Vam život učinile jednostavnijim.

Otužni jastuci

Prema riječima stručnjaka jastuke treba zamijeniti nakon 1-2 godine. Ako već neko vrijeme imate isti na krevetu, vjerojatno je vrijeme da uložite u novi. Ako ne želite baciti svoje, provjerite u svom lokalnom skloništu za životinje i provjerite prihvaćaju li rabljene jastuke.

Napola dogorjele svijeće

Svatko ima ormar pun svijeća koje su mu se neko vrijeme sviđale, pa jednako brzo pale u zaborav. Vrijeme je da napravite mjesta za sve one nove blagdanske svijeće koje ste nabavili u posljednja dva mjeseca. Ako želite obnoviti staklenke, možete pažljivo otopiti vosak u mikrovalnoj pećnici i uliti ga u staklenku koju možete bacati.

Proizvodi kojima je istekao rok trajanja

Nakon što ste provjerili hladnjak, idite u svoju kupaonicu i provjerite datume na svakoj kutiji i boci. Od šampona i šminke do masti i lijekova, stvarno nema razloga da se pridržavate proizvoda za osobnu njegu nakon što im istekne rok trajanja.

Šalice koje nitko ne koristi

Svi znamo stvarnost prikupljanja nasumičnih šalica tijekom godina. Neki su došli u odgovarajućim setovima, ali većina je sada pokvarena, neki su pokupljeni na putovanjima, a drugi su bili pokloni od bake od kojih se jednostavno niste mogli odvojiti. Ali kako se 2021. bliži kraju, nema boljeg vremena da se oslobodite viška. Savjet: ako je napuknut ili trajno umrljan, možete baciti.

Izlizani ručnici

Jeste li znali da biste kupaonske ručnike trebali prati svaka dva dana? Ako nisu oprani na najvišoj temperaturi, vjerojatno su prekriveni bakterijama. U svakom slučaju, nakon toliko korištenja i pranja, vaši su ručnici vjerojatno istrošeni. Riješite se svih dronjavih ručnika (možete ih reciklirati kao krpe u svojoj garaži ili šupi) i investirajte u novi set.

Igračke i igre s dijelovima koji nedostaju

Ako ste izvukli staru slagalicu koju želite dovršiti ove godine i otkrili da nedostaju dijelovi, stvarnost je: Mogli biste biti jako frustrirani tražeći dijelove i najbolje ih je uputiti na “vječna lovišta”. Dijelovi koji nedostaju teško je naći i tu govorino o gubitku vremena, pa biste se vjerojatno trebali u potpunosti pozdraviti od istih. Isto vrijedi i za špilove karata, igračaka ili bilo koje druge igre kojima nedostaju bitni dijelovi za igranje.