FOTO by Instagram @davidarmando.tattoo / @edgomz

Zabava

6 pitanja koja si treba postaviti prije tetoviranja

Krešimir Šustić 30. listopada 2020.

Prije nego što se odlučite za ovaj potez, obratite pažnju na stvari koje donosimo

Bez obzira na to tetovirate li se prvi put ili dodajete još jedan dio body art-a svojoj kolekciji, spomenuta radnja zahtijeva malo razmišljanja, a vjerujte nam, odlučivanje o dizajnu samo je pola uspjeha.

Puno je toga što trebate uzeti u obzir kada radite nešto trajno na svom tijelu, a to nije nešto što biste ikad trebali raditi zbog hira, osim ako niste sigurni da će vam biti ugodno gledati bilo koji dizajn koji ćete dobiti do kraja života.

Prije nego što krenete u salon za tetoviranje, pročitajte u nastavku koja su to pitanja koja biste si trebali postaviti prije tetoviranja.

Zašto baš taj dizajn?

Slažemo se da svaka tetovaža ne mora imati duboku priču iza sebe, ali ako nešto trajno stavljate na svoje tijelo, trebao bi postojati barem jedan dobar razlog zbog kojeg želite određeni dizajn.

Hoćete li požaliti zbog ovog dizajna?

Stručnjaci preporučuju da si date najmanje šest mjeseci da sjedite s dizajnom prije nego što ugovorite sastanak s tattoo majstorom, a ako je i dalje želite nakon tog razdoblja, veće su šanse da ćete je s radošću gledati na tijelu do kraja života.

Stavljate li je na odgovarajuće područje?

Želite li ih lako sakriti ili želite nešto što će većina ljudi moći vidjeti bez da im to pokažete su bitna pitanja o kojima dobro trebate promisliti prije nego sjednete na stolac za tetoviranje.

Koji je vaš prag boli?

U osnovi tražite od nekoga da vam opetovano zabode iglu u kožu, pa biste možda trebali prethodno razmotriti svoju toleranciju na bol, a uz to biste trebali znati da su neka područja tijela malo osjetljivija od drugih.

Jeste li spremni za postupak naknadne njege?

Naknadna njega tetovaža nije komplicirana, ali svejedno je treba shvatiti ozbiljno kako ne bi došlo do infekcije, stoga budite spremni poslušati posebne upute vašeg tattoo majstora o tome kako pravilno čistiti i brinuti se za tetovažu u danima nakon tetoviranja.

Možete li vjerovati određenom tattoo majstoru?

Svakako idite kod uglednog umjetnika tetovaža kako bi u potpunosti ostvarili svoju viziju, umjesto da slijepo uđete u salon i prepustite svoju sudbinu u ruke nekoga s čijim radom niste upoznati.