Iće & piće

5 razloga zbog kojih bismo svako jutro trebali popiti vodu s limunom!

Viktoria Mikulić 12. travnja 2023.

Evo koje nam benefite donosi…

Čaša vode s limunom trebala bi biti prva stvar ujutro koju ćemo učiniti, prije svakog obroka, i to ne samo zbog svojih pročišćavajućih svojstava. Voda s limunom, osim što je odlična za detoksikaciju, itekako može poboljšati vaše zdravlje.

Za početak, pomaže pokrenuti probavni proces ujutro, a također je izvrsna u borbi protiv probavnih smetnji, žgaravice i nadutosti. Osim toga, poznato je da limun potiče proizvodnju žuči i želučanog soka te stoga može spriječiti stvaranje plinova.

Nadalje, voda s limunom jača imunološki sustav, prvenstveno zbog visokog sadržaja vitamina C u soku od limuna. Osim toga, limun je bogat vitaminom B, kalcijem, željezom, magnezijem, kalijem i enzimima.

Limun je dobar za kožu zbog visokog sadržaja antioksidansa koji sprječavaju oštećenja od slobodnih radikala.

Također, hidratizira tijelo te posebno ujutro na prazan želudac, učinkovit je način za poticanje metabolizma. Još jedna prednost vode s limunom je ta da ćete imati puno bolji okus, osobito ako pijete puno vode i potrebna vam je promjena.

Uz sve navedeno, voda s limunom poboljšava i crijevni tranzit te hidratizira debelo crijevo, zbog čega može pomoći kod zatvora, osobito na prazan želudac ujutro. Osim toga, limun, budući da je bogat vlaknima, također pogoduje zdravlju crijeva.

I naravno ako uz to samo malo pripazite na prehranu i ubacite dnevnu tjelovježbu, vaši kilogrami nesumnjivo će se istopiti.