5 pogrešaka koje zasigurno radite kada čupate i uređujete obrve!

Antonija Andabak 09. prosinca 2019.

Da, barem jednu stvar s liste i vi radite!

Obrve su od 2007. doživjele veliki zaokret ako znamo da su se prije više od deset godina nosile tanke obrve (stil Gwen Stefani), a danas se apsolutno izbjegava pretjerano stanjivanje i njeguju prirodne, pune obrve.

Kako biste to postigli, saznajte nekoliko grešaka koje možete izbjeći kako biste postigli prirodan luk i gustoću kojoj težite.Evo što eksperti za obrve kažu što izbjegavati.

1. Čupate obrve bez ikakvog cilja i plana

Posve je bezazleno ukloniti par dlačica koje strše, ali ako i imate na umu da biste baš odlično uskladili svoje obrve, stručnjaci ipak preporučuju da se prepustite profesionalnoj ruci. Ako ste ipak namijenili da budete sam svoj majstor, uzmite minutu – dvije i isplanirajte oblik prije čupanja.
Uzmite olovku za obrve i kreirajte dobre, čvrste simetrične obrve, počupkajte oko tog prostora, štiteći obrve od pretjeranog čupanja što bi ih u konačnici učinilo nejednakima.

View this post on Instagram

#keiraknightley

A post shared by Keira Knightley Fanpage (@keira_knightley_) on

2. Nanosite proizvode na obrve koji nemaju tu namjenu-ni blizu

Serumi, kremice, zaštitu protiv sunca…oni svi imaju svoju funkciju, da-ali za vašu kožu, što dovodi do toga da možda i niste svjesni efekta koji imaju na vaše obrve…kontra-efekta. Neki od navedenih proizvoda blokiraju folikulu dlake, uzrokujući usporen rast obrva ili potpunu nemogućnost rasta nove dlake. Ako ste u procesu “uzgajanja” obrva, držite se ove mantre:”Tretirajte kožu kao kožu, a dlaku kao dlaku“.

3. Koristite dvostruko ogledalo

Dignute ruku ako imate pretjerano počupane obrve. Uzrok tome može biti korištenje dvostrukog ogledala čija jedna strana ima funkciju uvećavanja. Upravo ta opcija može voditi u opsesiju i usmjerenost na svaki detaljčić pa se lako može dogoditi da počupate baš tu dlačicu ili dvije koje će vaš oblik obrva odvesti u pogrešnom smjeru.
Ista stvar vrijedi i za prejaku rasvjetu ili stajanje preblizu ogledala, što je jednako riskantno kao i čupanje obrva uz pomoć ogledala koje približava. Zašto? Sve nabrojane situacije uzrokuju gubitak percepcije.
SAVJET: čupajte obrve ispred regularnog ogledala, udaljavajući se od ogledala nakon što uklonite nekoliko dlačica.

4. Škaricama ih previše skraćujete

Kada niste sigurni koliko ih dovoljno kratite, stanite. Kada su obrve prekratko odrezane, one mogu izgledati tanje, imati putanju prema dolje i rasti grublje. Umjesto gubitka kontrole nad time koliko ih treba kratiti, počešljajte obrve pokretom prema gore i odrežite samo vrhove kako bi obrve imale lijep pad jedne preko druge.

5. Razmišljate o microbladingu

Tehnikom microbladinga imitiraju se dlačice i njihov prirodan rast, a iako bi vam se ta tehnika mogla učiniti kao rješenje za sve probleme što se obrva tiče, stručnjaci su ipak protiv takvog tretmana. Osim što biste u nestručnim rukama mogli završiti s potpunom promašenim oblikom obrva za vaše lice, boja se s vremenom također promijeni pa nakon nekog vremena izlazi crvenkasta nijansa.
S obzirom na dugotrajnost rezultata takvog postupka, važno je uzeti u obzir i prirodan proces starenja. Vaši kapci padaju s godinama i tada nećete moći podignuti obrve kada ćete imati naviše potrebe za svježiji, mladenačkiji izgled. Igrajte na sigurno i držite se olovke za obrve ili sjenila za obrve.

https://www.instagram.com/p/B5zz6u3I6Xe/