FOTO by Instagram @travel_croatia_dmc / @t.rads

Putovanja

5 najfotogeničnijih hrvatskih plaža koje barem jednom morate posjetiti

Krešimir Šustić 05. lipnja 2020.

Rajska mjesta na našoj obali vrijedna svakog divljenja!

Prva pomisao na ljeto i more vodi nas na egzotične i tropske destinacije koje se nalaze uz obale oceana, no nismo niti svjesni koliko predivnih i očaravajućih mjesta i plaža možemo pronaći u Lijepoj našoj.

Hrvatski otoci poput Visa, Paga i Raba nude nam pravi svjetski doživljaj koji se ne može mjeriti s ničim drugim, za koji totalno vrijedi izreka: “Svjetski, a naše!”.

Predivna tirkizna boja mora, pijesak, stijene i kamenčići samo su dio onog što nam se nudi doslovno na dohvat ruke, jednom rječju raj na zemlji koji je uistinu čaroban.

U nastavku vam donosimo 5 najfotogeničnijih hrvatskih plaža koje barem jednom morate posjetiti i napraviti fotku za pamćenje na savršeno ljetovanje.

Stiniva – otok Vis

Ovaj magičan usjek u more okružen je visokim klisurama koje okružuju ovu poznatu plažu, a do nje je potrebno 20-ak minuta hoda, što je čini pravim skrivenim rajem. Šljunčana plaža, čisto more, podvodne špilje i nebeski krajolik samo su dio onoga što nam nudi mjesto Stiniva na otoku Visu.

Pasjača – Konavle

30-ak kilometara južno od Dubrovnika i 12 km od Cavtata, smjestila se predivna plaža imenom Pasjača, koja predstavlja sklad djelovanja čovjeka i prirode. Ova malo teže dostupna plaža, njena tirkizna boja mora i glomazne kamene stijene, pune su prekrasnih, fotogeničnih vidika, a s obzirom na to da nema komercijalnih sadržaja, idealna je za mir i opuštanje uz more.

Sakarun – Dugi otok

Svoju reputaciju je stekla izrazito bistrim i čistim morem, te bjelinom pijeska, a okružena je predivnom borovom šumom koja preko dana pruža potreban hlad. Rajska oaza, također je poznata i po izrazito plitkoj vodi, tako da ukoliko otplutate 250 metara od obale, dubina ne premašuje 3,5 metara.

Čifnata – otok Rab

Mjesto koje djeluje kao da je usred divljine, nalazi se u Loparu, na otoku Rabu, te je totalno izolirano i prigodno za mirno i tiho uživanje uz more tirkizne nijanse. Ova pješčana plaža okružena je netaknutom prirodom, a prava je poslastica za sve avanturiste.

View this post on Instagram

#Čifnata 🏖🐳🛥

A post shared by Marko (@marko.com.hr) on

Slana – otok Pag

Uvala na otoku Pagu koja je ispunjena pješčanim plažama koje podsjećaju na najčarobnije tropske krajeve, a posebnu čar daju stijene koje se uzdižu nad morem. Podsjeća na mjesečevu površinu, a sitni šljunak na obali i morskom dnu obećava ugodan boravak na plaži i lagan ulazak u more.