Njega kože

5 najboljih krema za suhe ruke!

Tina Turuk 25. ožujka 2022.

Posljedice hladne zime osjećaju se i na nježnim ženskim rukama...

Stiglo je proljeće, ali i dalje se borite sa suhim rukama? Donedavno nas to nije toliko zabrinjavalo jer smo nosili kapute koji ih dobrim dijelom prekriju, no sada kada je sunce preplavilo nebo i kada su naše odjevne kombinacije postale vedrije i svjetlije, ne možemo si dopustiti da izađemo na svjetlo dana s takvim rukama. Njega ruku je jednako važna kao i njega lica, a odgovarajuću kremu za ruke u svakoj prilici moramo imati uz sebe.

S obzirom na to da se i same borimo s ovim problemom, isprobale smo hrpu proizvoda i izdvajamo nama najbolje:

1. Neutrogena

Od dana kad smo otkrili Neutrogenu, nemamo više problema sa suhim rukama. Navodno sadrži 4 puta više glicerina od ostalih krema, a efekt je trenutno vidljiv.

Koristimo crvenu, bez mirisa ma da je i plava navodno jako dobra. Iako joj je cijena nešto viša od većine krema u DM-u ili Bipi gdje se može i pronaći, u ovu kremu se svakako isplati investirati.

2. Melem

Reklama za ovaj klasik glasi: „Melem je melem. Sve ostalo su samo kreme!“.

Ima li istine u tome? Pa… Ima! Dobar stari Melem je uvijek prvo (od krema, a ne njihovih recepata – vidi na kraju) što će pasti napamet našim bakama i djedovima kad se požalimo na suhoću bilo kojeg dijela tijela. I da, zaista je dobar. Nanosi se u vrlo maloj količini, ruke vam ne ostaju masne (ako ne stavite previše) i efekt je također trenutačan.

Melem ima široki spektar djelovanja; štiti od zime, vjetra, sunca, hladnoće, smanjuje hrapavost ruku, pomaže kod crvenila i iritacija… A mnogi doktori ga preporučuju i za upotrebu kod djece! Mi se uvijek oslanjamo na to da je ono što djeca mogu koristiti pouzdano i Melemu dajemo odličnu ocjenu, ali Neutrogena nam je ipak malo bolja.

3. Bepanthen

Nadovezujući se na kremu iznad, i Bepanthen je odličan za dječju upotrebu.

Iako nije službeno krema za ruke, već samo krema, ona pomaže prilikom zacjeljivanja i obnavlja kožu koja postaje nježna i zdrava na dodir. Bepanthen definitivno pali u borbi sa suhim rukama iako je možda najbolji odabir za mazanje prije spavanja jer ruke ostanu pomalo masne.

4. La Roche – Posay / Avene

La Roche – Posay Lipikar Xerand je krema namijenjena izrazito suhoj koži koja bi trebala učiniti kožu momentalno mekom i elastičnom. Ako vam ruke nisu toliko suhe od hladnoće da vas peku i zatežu, tada je ova krema jako dobar odabir.

Također, vrlo slična krema koju ćemo ubaciti pod isti broj je Avena Cold krema.

Opis je gotovo identičan, jedino je Avene na prvo mazanje nešto „lakša“ krema od prethodne. Hidratizira, štiti, umiruje i zacjeljuje kožu.

Nama se gotovo uvijek nalazi u torbici ali u vrijeme nešto toplijih dana jer je odličan odabir za suhe, ali ne i turbo suhe ruke!

5. Atrix

Kad naše majke i očevi spomenu „kremu za ruke svoje mladosti“, gotovo uvijek znamo da se radi o dobroj staroj Atrix kremi.

Čak su i nju modernizirali, tako da je se može pronaći i u SOFT verziji ali „obična“ verzija je nama puno bolja. Prirodna kamilica i pantenol definitivno učine svoje, krema je više nego u redu, intenzivno njeguje i štiti kožu od vanjskih utjecaja.

*PSSST! Možemo mi nabrajati do besvijesti, ali kad dođemo kod starijih (i iskusnijih) ljudi (pritom aludiramo opet na bake, djedove, ovaj put i prabake, pradjedove), oni uvijek imaju prave recepte! Maslinovo ulje, kantarionovo ulje ili nevenova mast… U njihovim kombinacijama i miksevima, zaista čuda čine! Probajte pitati nekog starijeg ili pak proguglati, vjerujte, naći će se pravi spas i lijek za suhe ruke!