FOTO by Instagram: @ourtwoninethree @tinejolander

Dekor

5 grešaka u uređivanju doma koje će vaš interijer učiniti momentalno neprivlačnim!

Antonija Andabak 22. kolovoza 2021.

Koje od ovih "grešaka" se nalaze u vašem domu?

Uređenje interijera mnogima zadaje one poznate “muke po uređenju” zbog kojih troše veće količine novaca, naravno – svog vremena i prethodne pripreme kako bi dom zapravo dobio izgled doma. Kakvu god ideju imali spremljenu s Pinteresta ili Instagrama, realizacija nerijetko završi nešto drugačije nego što ste planirali.

Pomoć dizajnera interijera ili prijateljice s “dobrim okom” uvijek je dobrodošla, osobito ako sami niste vješti u spajanju materijala, uzoraka i boja, no postoji nešto što bi Vaš dom mogao nagrditi i učiniti manje sofisticiranim, staromodnim pa čak i neurednim.

Objedinili smo pet grešaka koje vas mogu dovesti do nespretnog izgleda interijera i svaki put kada uđete u tu prostoriju, moglo bi Vam se činiti da nešto nedostaje ili da bi nešto trebalo promijeniti, a ne možete dokučiti što je to! Iako se o ukusima ne raspravlja, postoji nekoliko sitnica koje gosti primjećuju pri ulasku u dom, a vrlo vjerojatno i vi, no te promjene nisu još kod Vas došle na red!

Fluorescentna svjetla

Ova svjetla kvare ambijent u domu i lako mogu učiniti kao da ste “zapeli” u 90-ima. Nema ništa loše u retro vibri, no na tržištu postoje mnoge druge opcije rasvjete poput toplijih nijansi koje će dati ugodnu atmosferu. Za doista manju količinu novaca svoj dom možete pretvoriti u ugodnu chill bazu u kojoj ćete se rado družiti i opuštati!

Žice koje vire na sve strane

Jedan od manje privlačnih detalja u svijetu uređenja doma definitivno su TV žice vidljive iz svakog kuta prostorije. Ne morate biti stručnjak da zaključite kako žice nikada ne bi trebale biti izložene, već uredno sklonjene ili zakamuflirane. Time ćete izbjeći onaj iritantan osjećaj kada gledate TV, a znate da nešto smeta, no već ste se toliko navikli na vidljive žice da ih ne primjećujete ili ste se u to samo uvjereni.

Ipak, na tržištu postoji bežična tehnologija kojom možete riješiti problem ili kutija za kablove. TV stolić također možete ukloniti i TV pričvrstiti za zid kako bi se otvorio i povećao prostor.

“Goli” zidovi

Minimalistički interijeri često mogu izgledati iznimno elegantno, ali samo do određene točke. Soba koja nema nikakav ukras na zidu, može izgledati prazno i nezanimljivo, beživotno. Zidovi tako mogu biti ukrašeni fotografijama s putovanja i vama dragim ljudima koje trebate razviti i okviriti, zatim cvijećem na zidu ili zanimljivim zidnim ukrasima kojih na tržištu ima pregršt! Unesite dinamiku i potpuno drugačiji dojam interijera!

Vertikalne zavjese

Iako vrlo funkcionalne i jednostavne, stručnjaci sugeriraju dati si malo truda i vertikalne zavjese zamijeniti nešto profinjenijim materijalom zavjesa, s uzorkom ili bez te kombiniranje dva tipa zavjesa kako bi prostor dobio na toplini, osobito u hladnijem razdoblju.

Lampe s papirnatim sjenilom

Pomalo otrcanog stila, nagrđuju lijepe modele lampi čime želimo naglasiti važnost gornjeg dijela lampe koji može uvelike utjecati na cjelokupan dojam sobe u kojoj se nalazi jedna ili više manjih lampi. Sugeriramo ukloniti papirno sjenilo i zamijeniti ga s više stylish varijantom koja će momentalno osvježiti prostor!