Putovanja

4 trika za glamping unutar svačijeg budžeta!

admin 06. ožujka 2021.

Dovoljno je par trikova koji će svako kampiranje pretvoriti u neodoljivu oazu

Dolazi toplije vrijeme (napokon!) i počeli smo željno izlaziti apsolutno svuda: u grad, obližnji park, iako samo do trgovine, ma i klupica pred zgradom je dobra – samo da smo vani.

Zbog svega što nas je snašlo u ovih godinu dana željni smo prirode, otvorenih prostora i osjećaja slobode. S obzirom na to da je su putovanja praktički postala tabu tema, vjerojatno nismo stvorili previše planova za egzotično ljetovanje na Karibima ili fotografiranje sa slonovima u Keniji.

No, svakako smo naučili cijeniti obližnje šume i skrivena izletišta koja su nam nadohvat ruke. Umjesto rastrošnog odmora u Grčkoj, ove godine mogli bismo se u potpunosti prepustiti prirodi, doživjeti magične večeri pod zvjezdanim nebom i usput sačuvati koju kunu za Keniju sljedeće godine. I sve to uz dašak luksuza i udobnu, romantičnu atmosferu. Kako? Idemo glampirati!

Kamping ne zahtijeva nužno skupocjenu opremu. Dovoljno je par trikova koji će svako kampiranje pretvoriti u neodoljivu oazu:

Žičana svijetla su must-have

Svaki šator postat će mini-vilinski dom uz pomoć popularnih žičanih lampica. One sitnije oponašat će svijetlo krijesnica, a veće, “kugličaste” lampice stvorit će diskretni svjetlosni luk. Najpraktičnije su one na baterije koje se mogu slobodno postaviti na bilo koji dio opreme, kakve se mogu naći u IKEA-i.

Ukrasni jastučići i mekane dekice za najveću udobnost

Jastučići, puno, puno jastučića! Šarenih, čupavih, šljokičastih, vunenih i plišanih jastučića u glampingu nikad dosta. Ne samo zbog toga što služe za valjanje u mekoći, već i radi zadržavanja topline u šatoru i izvan njega. U kombinaciji s najdražom dekicom i toplim čajem u ruci udobnost će poprimiti sasvim novu dimenziju.

Viseće fotelje ili ležaljke za božanstven doživljaj

Kakav bi to bio raj bez spavanja na oblacima? Osjećaj lebdenja na visećem namještaju doprinijet će pravom odmoru tijela i duše od ubrzanog gradskog života. Osim što se lako postavljaju, lagane su za prenošenje i spremanje u torbe. Lesnina ima fantastičnu ponudu za svačiji ukus – od mekanog boho stila do šarenih hippie tkanina.

Prijenosno kuhalo riješit će glavna pitanja

Dobro kampersko kuhalo omogućit će kvalitetnu prehranu i tople napitke uz koje možemo uživati i u večernjim satima. Kuhalom možemo i zagrijati vodu koju ćemo preliti u bocu i staviti u šator kako bismo dobili mali radijator! Stoga odaberite kuhalo u Decathlonu i pripremite se za najslađi odmor u prirodi.

Autor teksta: Kristina Čović