Zabava

30 stvari koje bismo trebali znati o svojoj bff povodom Međunarodnog dana prijateljstva

Krešimir Šustić 30. srpnja 2020.

Znate li vi sve najbitnije detalje o životu svoje 'druge' sestre?

Za prijatelje se često kaže da su obitelj koju sami biramo i koja nas prati u dobru i zlu, te stoji uz nas cijelog života, neovisno o tome nalazimo li se na vrhu ili na dnu

Postoji više vrsti prijateljstva, od onih iz djetinjstva, osnovnoškolskih i srednjoškolskih, no jedno je sigurno, najbitnija su ona koja nas čine neizmjerno sretnima i znamo da će potrajati do kraja života.

S obzirom na to da na današnji dan slavimo Međunarodni dan prijateljstva, u nastavku donosimo 30 stvari koje obavezno moramo znati o osobi koju smatramo najboljom frendicom.

Nadimak

Znati nadimak svoje najbolje frendice smatra se must-haveom u prijateljstvu, neovisno o tome bio on potaknut nekim prošlim događajem ili je samo slatki naziv koji je nastao iz milja.

Najdraži desert

Bilo da se radi o čokoladnom kolaču, cheesecakeu ili nekom slanom desertu, bitno je da znamo kako razveseliti osobu koja nam je poput obitelji u situacijama kada joj je to prijeko potrebno.

Glazba koju preferira prilikom vožnje autom

Ne postoji ništa bolje od onog trenutka kada na repertoar dođe pjesma uz koju vožnja autom postaje pravi mini party zbog kojeg su svi pogledi upereni u najluđi auto na cesti.

Broj braće i sestara

Svaka najbolja frendica osjeća povezanost s obitelji one druge, stoga braće i sestre ponekad znamo gledati kao naše vlastite ili kao malene gnjavatore koji nam ne daju privatnost.

Najdraži sport

Ukoliko bff prekine svoju vezu ili se nađe u nekoj od stresnih situacija, dobro je znati kako joj možemo pomoći na najbolji i najzdraviji način koji je dobar i za tijelo i za um.

Najveći snovi

Svatko od nas ima svoje snove, koje je definitivno lakše ispuniti ukoliko uz sebe imamo osobu koja nas podržava u svemu i daje nam snagu da se izborimo s preprekama koje se nađu na životnom putu.

Njihova simpatija

Nema bolje osobe od najbolje prijateljice s kojom možemo pričati o tome da li nas je netko pogledao zaljubljeno ili analizirati svaku izgovorenu riječ koja nam je upućena od strane simpatije.

Team pas ili team mačka

Svatko od nas ima svog najdražeg kućnog ljubimca, no ukoliko dvije frendice imaju pse, zajedničke šetnje i druženja dobivaju novu dimenziju, a četveronožni članovi obitelji mogu također postati prijatelji.

Njihov rođendan

Dan u kojem je rođena najposebnija osoba na svijetu svakako je jedan od bitnijih u godini i upravo na taj datum vrijedi pošteno proslaviti prijateljstvo koje traje i traje.

Vanjske ili unutarnje aktivnosti

Stvar koja je izrazito bitna kako bi se mogla organizirati druženja u prirodi ili pidžama partyji uz omiljene grickalice, muziku ili filmove s girls night dodacima.

Mjesto za odmor iz snova

Ako nas privlače iste destinacije, ne preostaje ništa drugo nego uštedjeti novac i spakirati kofere, a ukoliko nam se želje razlikuju, naučit ćemo donositi kompromise i popuštati.

Omiljene Netflix serije

Najpopularnija platforma za gledanje filmova i serija u današnje doba može reći puno o nama na temelju stvari koje volimo pogledati sami ili ako imamo sličan ukus, sa svojom najboljom frendicom.

Najdraže mjesto za shopping

Osim što će nam olakšati kupnju poklona za Božić i rođendan, prijateljičino najdraže mjesto za shopping smatra se destinacijom u kojoj se ona osjeća sretno, pogotovo ako najdražu aktivnost obavlja u našoj prisutnosti.

Organizirana ili neuredna

Bitna stavka koja nam pomaže svih onih večeri koje provodi kod nas jer ako je neuredna ne isplati se čistiti prije nego prespava, a ukoliko je uredna, znamo da nakon njezina odlaska sve ostaje blistavo.

Najdraža boja

Kada kupujemo poklon ili neku sitnicu, najbitnije je pogoditi boju u kojoj se naša prijateljica osjeća moćno, a i najbitnije od svega je da savršeno izgleda na njoj.

Jutarnji ili noćni tip

Planiranje aktivnosti s bff uveliko ćemo si olakšati ovom informacijom jer ako je noćna ptica, znamo da je nećemo zvati ujutro na kavu ili u šetnju gradom.

Odugovlači li

Odugovlačenje i odgađanje nekih stvari nije dobro za nikoga, stoga je bitno davati potporu i gurati prema naprijed osobu koju beskrajno volimo kao člana obitelji.

Razina ljubavi prema kavi

Najbolje je imati bff koja voli jednako dugo ispijati kavu kao mi, pogotovo ako se pronađe neka sočna tema koja se može izanalizirati uz najdraži kofeinski napitak.

Najdraža hrana

Kupovina namirnica uvijek zahtijeva od nas da mislimo i na druge ljude koji se pojavljuju u našem kućanstvu, pogotovo ako najbolja frendica dolazi provesti vikend kod nas.

Njihov smijeh

Onaj gromoglasan smijeh koji dolazi u trenucima kada samo mi i naša najbolja prijateljica znamo razlog zbog kojeg se nekontrolirano smijemo je neprocjenjiv.

Tip dečka koji voli

Možda mi sami poznajemo nekog zgodnog frajera čija bi osobnost u potpunosti odgovarala našoj bff, te smatramo da bi bili savršen par koji može potrajati dugo.

Najdraža knjiga

Knjige u većini slučajeva otkrivaju interese koji nas zanimaju, od modnih, kriminalističkih pa sve do ljubavnih, kao i vrstu osobnosti koju posjedujemo.

Želja za samoćom

Svima nam ponekad dođe da se odvojimo od svih koji nas okružuju i provedemo neko vrijeme u samoći kako bi si posložili puzzle u glavi i skupili snage za budućnost.

Potreba za zagrljajem

Jedan od najljepših osjećaja na svijetu je kada se osjećamo odbačeno, nedovoljno dobro i isfrustrirano, a u tom trenutku se pojavi bff i zagrli nas svom snagom.

Idealna lokacija za vjenčanje

Biti kuma nekome je uistinu zahtjevan posao, stoga prilikom odabira savršene destinacije za našu bff sve mora biti organizirano u najboljem mogućem redu, kako bi ostvarila svoj dječački san.

Imena njihovih roditelja

Bitno je voljeti roditelje osobe koja nam je među najbitnijima na svijetu, a pogotovo znati njihova imena i pokazati im poštovanje svaki put kada nas ugoste.

Omiljeno piće

Privatan party u dvoje s najboljom frendicom uvijek je popraćen omiljenim grickalicama, muzikom i naravno, alkoholnim pićem kojim se nazdravlja za godine prijateljstva koje smo prošli i koje nas čekaju.

Koncert koji bi željela doživjeti uživo

Vidjeti i biti potpora najboljoj frendici koja je u svom vlastitom svijetu prilikom slušanja omiljenog glazbenika uživo je totalno neopisiv osjećaj koji bi svatko od nas trebao doživjeti.

Kino ili kazalište

Lijepo je imati isti ukus vezan za filmove i predstave, pogotovo ako i bff pada na šarm onog glumca čiji se novi film prikazuje u kinu, a u kazalištu igra komedija na koju se plače od smijeha.

Njihova bff

Pretpostavimo da smo to mi sami jer bolje joj je da nema nikog drugog tko se može mjeriti s nama samima i s kim može doživljavati lude avanture koje se pamte cijeli život.