FOTO by Sephora / Dermstore / Amazon

Ljepota

3 kreme za sunčanje koje ne iritiraju osjetljivu kožu lica

Krešimir Šustić 08. travnja 2020.

Vaše lice zaslužuje samo najbolju zaštitu!

Kad većina nas pomisli na zaštitu od sunca, prvo nam na pamet padnu razne kreme koje nabavljamo prije nego idemo na ljetni godišnji odmor.

Ali kada netko s osjetljivom kožom pomisli na kremu za sunčanje, sve što vidi je bočica puna svrbeža, crvenila i oštećenja za kožu. Bitno je pronaći formulu koja zadovoljava potrebe vaše kože i koja je blaga za nju.

Koža je najveći ljudski organ koji zahtijeva posebnu brigu i njegu, a mi joj jednostavno to moramo priuštiti. Potraga za proizvodima koji odgovaraju našem licu ponekad zna biti mukotrpna i dugotrajna, no bitno je nikada ne odustati i pronaći onaj zlatni zbog kojeg ćemo blistati.

U potrazi za blagim kremama naišli smo na raznovrsnu ponudu, a izdvojili smo tri koje su nas se najviše dojmile i donosimo vam ih u nastavku.

Neutrogena Sheer Zinc Mineral Sunscreen Stick SPF 50+

Mineralna krema za sunčanje otporna je na vodu do 80 minuta i pruža učinkovitu zaštitu od UVA zraka koje postaruju kožu i UVB zraka.

Sastavljena je od 100% prirodnog mineralnog sastojka cinkovog oksida kao i vitamina E, te je idealna za osjetljivu kožu i ne sadrži mirise, boje i parabene. Neutrogena je marka koju preporučuju dermatolozi, a ako se pravilno primjenjuje, pomaže u sprečavanju opeklina od sunca i umanjuje rizik od raka kože.

Dermalogica Invisible Physical Defense SPF 30 – uskoro stiže u Hrvatsku

Krema širokog spektra, idealna je za bilo koji ton i tip kože, čak i onaj najosjetljiviji. Sadrži antioksidante i minerale za zaštitu od UV zraka, plave svjetlosti, oštećenja slobodnih radikala i zagađenja. Zeleni čaj djeluje protuupalno, smanjuje masnoću kože i obnavlja je u potpunosti. Lagana formula hidratizira i dobro se uklapa ispod šminke i što je najbitnije, klinički je testirana i dokazano sigurna za osjetljivu kožu.

Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50

Revolucionarna, ultra lagana, 100-postotna mineralna krema za sunčanje s tehnologijom zaštite okoliša koja štiti kožu od ključnih uzroka oštećenja koji ubrzavaju vidljive znakove starenja. Napredna polimerna matrica pomaže spriječiti prianjanje i prodiranje toksina iz okoliša, vitamin C pomaže posvijetliti kožu, a savršeno ujednačuje ton i pojačava sjaj.