FOTO by Instagram @legallyblondemovies

Film

20 godina filma “Plavuša s Harvarda”: Što nas je naučila Elle Woods

admin 13. srpnja 2021.

Autor teksta: Valentina Kožulj

Prošlo je točno dvadeset godina otkako je Elle Woods (Reese Witherspoon) upisala studij prava na Harvardu,najstarijem sveučilištu u Americi. Iza svih tih ružičastih odijela, haljina i naočala, nalazila se draga, odana, vrckava, pametna i iskrena djevojka koja je uspjela pobijediti sve stereotipe na koje je naišla.

No, sav trud i uspjeh ne bi bio potpun bez njenog malenog prijatelja, čivave Bruisera i ostalih kolega koje je upoznala na studiju.

Ova romantična komedija brzo je našla put do srca gledatelja diljem svijeta.Energična plavuša Elle Woods postala je simbol za žene koje, bez obzira na izgled i način odijevanja, mogu postati uspješne i uzorne u onom što rade te dokazati koliko su snažne i sposobne.

„Biti svoj“ nikad ne odlazi iz stila

Bez obzira na to kako vas drugi doživljavaju i komentiraju, važno je ostati dosljedan sebi i svom karakteru. Svatko od nas je individua za sebe. Biti jedinstven je ono što nas čini baš takvima kakvi jesmo. Vjerujte, nekome ste sigurno uzor. Zato budite dobar primjer.

Ružičaste nikad dovoljno

Ružičasta je boja mladosti, razigranosti i ženstvenosti. Upravo takva je i Elle, vesela, nasmijana i samouvjerena! Iako se čini pomalo naivna, njezin optimističan duh ne prestaje vjerovati u sebe i druge.

I što onda ako vaše kolege na poslu nose klasična, crna odijela. Oborite s nogu sve prisutne na radnom mjestu i odjenite ružičasto! I da, neka bude ružičasto od glave do pete!

Borite se za ono što volite i želite

Film Plavuša s Harvarda inspiriran je istoimenom knjigom spisateljice Amande Brown, koja je nadahnuta iskustvom iz stvarnog života. Zato, ne odustajte kad vam se na putu nađe neka teška prepreka.

Ako se na prvi pogled čini nerješiva, sjetite se da vi možete sve! Možda sami sebe iznenadite i baš poput Elle Woods otkrijete kvalitete za koje niste ni znali da posjedujete.