Ljubav & veze

18 savjeta koji pomažu da dostojanstveno prebolimo prekid

Krešimir Šustić 30. srpnja 2022.

Svaki kraj znači novi početak!

Kada govorimo oo ljubavnoj vezi, prekidi nikada nisu laka stvar te zahtijevaju od nas da budemo jaki i da se na odrasli način pomirimo s time da je gotov jedan period našeg života.

Tako se zbog slomljenog srca, često možemo osjećati kao da je kraj svijeta, da nismo dovoljno dobri i da je sve to naša krivica, iako smo svjesni činjenice da će vrijeme izliječiti rane.

Kako bi na dostojanstven način preboljeli kraj i puni samopouzdanja krenuli s pisanjem novog poglavlja života, u nastavku vam donosimo 18 savjeta koji će vam pomoći u danima tuge.

Tuširajte se svakodnevno

Iako ovo zvuči pomalo čudno, psiholozi tvrde kako se dodjeljivanje prioriteta higijeni često može osjetiti iznutra, stoga smatraju da su misli koje nam se motaju po glavi prilikom tuširanja terapeutske.

Napravite ploču s vizijama

Nakon prekida, važno je shvatiti kako će izgledati vaš život bez odnosa koji ste imali, zato kupite časopise i izrežite slike koje su povezane s novim životnim ciljevima i željama.

Priuštite si novu seksualnu igračku

Seksualni odnos je bitan segment svake veze i poznato je da stvara zadovoljstvo, stoga bez imalo srama nabavite novu igračku i očistite se od negativne energije.

Idite na terapiju

Psihoterapija se u današnje vrijeme više ne smatra tabu temom, već odličnom aktivnošću koja će vam pomoći da očistite misli i izjadate se profesionalcu koji je tu da vas sluša.

Kupite si veliki buket ruža

Stavite ih u vazu, svakodnevno vodite brigu o tome da imaju svježu vodu i uživajte gledajući ih jer se njihova ljepota može dobro odraziti na vaše samopouzdanje.

Posjetite sobu bijesa

Izbacite svu ljutnju i razbijajte predmete prema sadržaju vašeg srca, a nakon samo dva do tri posjeta, osjetit ćete veliko olakšanje iznutra.

Idite na odmor

Uštedite novac i napokon se uputite prema destinaciji koja vas je oduvijek privlačila, neovisno o tome idete li sami ili s nekim tko vam je blizak.

Preuredite svoj dom

Izbacite iz svog doma stare i neupotrebljive stvari, te se riješite svih tih loših uspomena sa osvježenim izgledom prostora u kojem živite, te krenite u stvaranje novih uspomena.

Napišite pismo svojoj bivšoj ljubavi

Poanta ovoga nije poslati pismo bivšem, već izbaciti svoje osjećaje na papir zamišljajući da ih govorite njemu u lice i samim time si stvarate olakšanje.

Recite da svemu

Ovo je posebno korisno ako ste bili u dugotrajnoj vezi gdje ste kompromitirali i pregovarali o tome što ćete jesti, kamo ćete ići i s kim ćete se družiti.

Prijavite se na satove boksa

Ponekad je potrebno pronaći utičnicu za usmjeravanje negativnih energija koje steknete nakon prekida, a uz to boks je odličan za suzbijanje stresa.

Nemojte odmah predlagati da ostanete prijatelji

Tijekom ovog nezgodnog razdoblja, teško je reći hoćete li moći biti prijatelji s osobom s kojom ste prekinuli jer jedna osoba želi biti prijatelj, a druga želi biti ipak nešto više.

Provodite puno vremena vani

Iako je klišej, svjež zrak vam zaista čisti glavu, stoga odvojite barem dva sata svakog dana samo da biste napustili svoju špilju zaboravljenih snova i komunicirali s vanjskim svijetom.

Znajte da je u redu osloniti se na svoje prijatelje

Čak se i najjači ljudi mogu osjećati kao da su bezvrijedni ili da nisu dovoljno dobri, zato se družite s ljudima koji vas cijene i podsjećaju vas da ste dobra osoba.

Uspostavite rutinu spavanja

Kad prolazite period prekida, učenje da se ponosite malim stvarima može vas stvarno naučiti kako da krenete dalje, pa je najbolje krenuti malim koracima i s laganim stvarima.

Ne žurite u novu vezu

Nakon što ste prekinuli vezu, srce se vjerojatno osjeća kao da se prevrnulo i eksplodiralo poput tankera, stoga krenite ležerno s upuštanjem u nove odnose.

Ne planirajte povratak bivšem

Kupite nove knjige, pogledajte hrpu filmova, izađite s curkama i učinite nešto za sebe jer se ne kaže uzalud “Da je bilo dobro trajalo bi još uvijek”.

Prestanite kriviti sebe

Kaže se “Za tango je potrebno dvoje”, stoga prestanite se osjećati kao glavni krivac i počnite poštivati sami sebe kako bi mogli živjeti sretan život.