Zabava

15 vrsta poljubaca i njihova skrivena značenja

Krešimir Šustić 30. rujna 2020.

Ljubljenje je uvijek u modi!

Poljupci su geste usnama kojima pokazujemo ljudima da ih smatramo bliskima i posebnima, a često se definiraju i kao intiman način komunikacije.

Bez obzira na fazu u vezi, moramo biti svjesni različitih oblika ljubljenja jer ovisno o dijelu tijela, svaki poljubac nosi svoje značenje i izaziva određene emocije.

U nastavku donosimo 15 primjeraka i njihova objašnjenja zbog kojih će vaši trenuci vođenja ljubavi postati intenzivniji i izazovniji.

Poljubac u obraz

Poljupci u obraze ukazuju na znakove bliskosti, umiljatosti i naravno naklonosti, dok u određenim kulturama, poljupci u obraze ukazuju na “zdravo”.

Poljubac u čelo

Poljupci u čelo često pokazuju vašu naklonost ili divljenje, a ponekad pokazuju povjerenje i utjehu koje dvoje ljudi njeguju među sobom.

Poljubac u ruku

Ako ste posjetili neki svečani događaj, a domaćin vas nježno poljubi u ruku, to ukazuje na poštovanje, a ako momak poljubi djevojku u ruku, to može značiti da mu je stalo do nje ili ukazuje na njegov interes za započinjanje veze s njom.

Eskimski poljubac

Eskimski poljubac je čin trljanja nosa kao oblik pozdrava, ukazuje na ljubaznost, no ne uključuje dodirivanje usana i može se koristiti između roditelja i djece, bliskih prijatelja i obitelji.

Francuski poljubac

Vrsta poljubaca koja se smatra avanturističkom zbog upotrebe jezika za poticanje oralnih osjetila partnera, a ukazuje na snažan i prisan odnos između partnera.

Poljubac s jednom usnom

Ovaj poljubac često služi kao sugestivan postupak koji označava duboku intimnost, a često zna uključivati sisanje usnice ili grickanje.

Poljubac u ušnu resicu

Poljubac u ušnu resicu može biti sveobuhvatna radnja koja često pobuđuje seksualnost, a lagano djelovanje jezikom može pokrenuti lavinu strasti.

Leptir poljubac

Leptir poljubac uključuje lagani dodir trepavicama, a pokazuje nježnu stranu vaše naklonosti, strasti i ljubavi i nije preintenzivan.

Spiderman poljubac

Ikonski poljubac koji je većinu nas osvojio nakon pogledanog filma o Spidermanu po kojem nosi i ime, a poseban je upravo zbog toga što uključuje puno senzualnosti.

Poljubac u vrat

Često se naziva “vampirskim poljupcem” koji se u većini slučajeva razmjenjuje prije nego što postanemo intimni, a prenosi seksualne namjere i revnost da bude avanturistički i pohotan.

Poljubac u zapešće

Poljubac koji se smatra ugodnim iznenađenjem započinje sa zapešćem, a nastavlja se u smjeru ramena i širi se po cijelom tijelu.

Poljubac u nos

Nježni poljubac u nos vašeg partnera kojim pokazuje da se osjeća voljeno, ali i sladak način da izrazite svoje osjećaje naklonosti i ljubavi prema nekome kada osjećate da još nije pravi trenutak za nešto više.

Poljubac u rame

Pokazuje naklonost, te nam pomaže da se povežemo s voljenom osobom, pogotovo tijekom vođenja ljubavi.

Poljupci po cijelom tijelu

Ovim ćemo obasuti partnera ljubavlju i učiniti da se osjeća preplavljeno u moru poljubaca, koji će pokazati da volimo svaku pojedinačnu stanicu u njihovom tijelu.

Anđeoski poljubac

Uobičajena gesta ljubljenja u kapke pokazuje ljubav između roditelja i djece, najboljih prijatelja ili članova uže obitelji, a budući da je to pokazatelj čiste ljubavi, ne morate razmišljati o tome kako ga koristiti.