FOTO by Instagram @betina_goldstein

Make-up

15 trendi manikura koje ćemo nositi ove zime

Krešimir Šustić 07. listopada 2020.

Uglađene i moderne zimske ideje za nokte koje želimo isprobati odmah

U beauty svijetu osim ruža za usne, jedan od najprodavanijih proizvoda je i lak za nokte, koji se naizgled čini kao sporedna stvarčica bez neke određene svrhe.

No svaka fashionistica zna koliko je manikura značajna u cjelokupnom izgledu, i ovisno o sezoni i aktualnim trendovima, odlučujemo se za određene boje i motive.

Dok nam jesen donosi paletu toplih boja, nadolazeća zima, kao i svaka druga u fokus će staviti sve nijanse plave boje, srebrnu, zlatnu, zelenu i uvijek prisutnu crvenu, ali i motive poput zvjezdica, ombre efekt i blještave šljokice.

U nastavku donosimo 15 neodoljivih ideja koje će pomoći svakoj zaljubljenici u make-up da dobije inspiraciju i u svoj život unese nešto originalno i upečatljivo.

Srebrno-zlatna manikura

Dvije upečatljive i glamurozne boje koje nam najavljuju svečanu sezonu, mogu se odlično zajedno kombinirati kako bi svoj cjelokupan look začinili nečim uistinu posebnim.

Tamno zelena manikura

Zelena je boja prisutna u svim godišnjim dobima, no u božićnom razdoblju prevladavaju tamniji tonovi koji nas podsjećaju na jelku, adventski vjenčić i ostalo.

Crno-zlatna manikura

Crna je kraljica elegancije, zlatna je vladarica glamura, a kada se ove dvije boje spoje u upečatljivu manikuru, dobivamo izgled noktiju koji neće proći nezapaženo.

Zlatna manikura sa šljokicama

S obzirom na to da nam blještavila nikada nije dosta u zimsko doba, glamurozna zlatna s efektnim šljokicama je apsolutni hit za naše nokte i lookove.

View this post on Instagram

All the sparkling gold glitter of our dreams.✨

A post shared by Paintbox (@paintboxnails) on

Plavo-bijele zvjezdice

Manikura koja nas podsjeća na hladno zimsko vrijeme, ali i na predivne snježne pahulje koje su u ovom slučaju zamijenjene zvijezdama pobacanim po noktima.

Srebrne šljokice

Ako nam nešto može nagovijestiti veselje i adventsko razdoblje, onda su to definitivno šljokice u srebrnoj varijanti koje možemo staviti na cijeli ili preko pola nokta.

Djed Mraz manikura

Osim ljubav i radosti koju osjećamo u blagdansko doba, posebnu dozu sreće donosi zaštitnik Božića, Djed Mraz, čiju kapicu u crveno-bijeloj nijansi možemo staviti na naše nokte.

Blještava manikura

Zbog svog blještavog efekta kao da je stvorena za najluđu noć u godini u kojoj je poželjno dodati upečatljive i “sparkly” note u cjelokupan look.

Zlatne zvijezde

Eye-catching manikura u glamuroznoj zlatnoj boji je prigodna za svečane dane adventskog razdoblja bogate raznim domjencima i događanjima.

Zvjezdana prašina

Šljokice koje označavaju zvjezdanu prašinu i cirkončići koji su zamjena za planete daju upečatljivu manikuru koja je efektna i elegantna.

Chrome i mat plava manikura

Klasična zimska boja u upečatljivim tonovima koji mogu poprimiti sofisticiran mat ili upečatljiv chrome efekt zasebno ili u kombinaciji.

View this post on Instagram

Chrome and matte

A post shared by MoMo-Leafgel US Chief Educator (@ohmynailsnyc) on

Crveni sa zlatnim odsjajem

Sve što ima veze s Božićem nam dolazi u energičnoj crvenoj boji, stoga je jedna od najrazvikanijih u svečanoj sezoni, te je lako možemo kombinirati i s glamuroznom zlatnom.

Crveno-zlatna manikura

Dvije rado viđene boje, spojene u predivnoj manikuri na pola nokta mogu izgledati baš poput najljepšeg poklona ispod bora.

Bijela točka

Bijela kao snijeg je uvijek prisuna boja, u ovom se slučaju interpretira kao predivna pahulja snijega koja je došla odmoriti na naše nokte.

View this post on Instagram

⚪️ Simple ⚪️

A post shared by Alicia Torello (@aliciatnails) on

Nude nijanse s bijelim motivima

Neutralne i blage nude nijanse su uvijek aktualne u beauty svijetu, pogotovo ako ih kombiniramo s drugim bojama ili upečatljivim motivima.

View this post on Instagram

Swirly French 🤍

A post shared by KNC’s Nail Game (@ohhhshesfancyhuh) on