Zabava

15 očitih znakova da trebate promijeniti trenutni posao

Krešimir Šustić 11. rujna 2020.

Izađite iz kalupe i slijedite svoje snove jer je život samo jedan

Radno mjesto je cjelina u kojoj svakodnevno učimo nova saznanja i gradimo svoju karijeru, ali i proživljavamo razna iskustva koja utječu na naše fizičko i psihičko stanje.

Psiholozi tvrde kako bismo svakih pet godina trebali mijenjati sredinu u kojoj radimo i nakon odrađene smjene zaboraviti na sve ono što se događalo u uredima, pogotovo ako se ne osjećamo zadovoljno i ispunjeno.

Umjesto da se zadržavamo na istom mjestu i iz dana u dan jaučemo kako nam nije dobro, vrijeme je da se pokrenemo i krenemo dalje u nove pobjede.

Znakovi da bismo trebali napustiti posao svugdje su oko nas, no iz nekih bizarnih razloga sve ih ignoriramo u nadi da će se neke stvari promijeniti.

U nastavku donosimo 15 očitih znakova vezanih za posao koji nam stvaraju stres, bude u nama negativne emocije i jasno nam govore da u novoj okolini možemo izgraditi vlastiti poslovni identitet.

Nema strasti

Kad nemate potrebu zasukati rukave i učiniti što možete kako biste pomogli timu da postigne cilj, strast je možda napustila zgradu ili je došlo do zasićenja s vaše strane.

Ne budite se sa smiješkom

Ako ujutro ležite u krevetu i osjećate se izmučeno zbog odlaska na posao, možda je vrijeme da protresete svoje misli, saznate što želite i krenete za tim, neovisno o tome što drugi misle.

Izbjegavanje

Ako se zateknete da izbjegavate svog šefa, kolege ili projekte, velika je šansa da ste zasićeni s poslom i da krenete u potragu za novom radnom okolinom.

Morate glumiti da ste nešto što niste

U redu je ako napravite neke malene prilagodbe vezane za svoj posao, no ukoliko vas šefovi i kolege ne prihvaćaju takve kakvi jeste, bez razmišljanja krenite u pronalazak mjesta gdje ćete se osjećati kao svoj na svome.

Od vas očekuju više, a nisu spremni na kompromis

Ako osjećate da veći dio posla nosite kao teret na svojim leđima, počnite s pregovorima o boljim uvjetima ili pronađite mjesto na kojem će više cijeniti vaše sposobnosti.

Maglovita budućnost

Ako je cilj vašeg osobnog razvoja obavijen maglom, vrijeme je da iskristalizirate svoje ciljeve jer ne znati kamo idete i na čemu ste jedan je od glavnih znakova da biste trebali napustiti posao i pokušati ostvariti svoje snove na nekom drugom radnom mjestu.

Nema povratnih informacija o vašem radu

Ako vam nitko ne daje povratne dobre ili loše informacije na poslu, očito je da mu nije stalo do zaposlenika, već samo do zarađenog novca, što znači da je pravo vrijeme da krenete dalje.

Konstantne promjene

Promjene su stalni i svakodnevni dio naših života, ali stabilnost je na nekoj razini nužna ljudska potreba koju treba omogućiti svojim djelatnicima na radnom mjestu.

Vaše se ideje ignoriraju ili otimaju

Na poslu ne postoji ništa gore od toga da vas se ne čuje ili da se ukradu i usvoje vaše ideje, stoga ako osjećate da je vaš glas malen, a utjecaj nikakav, krenite dalje.

Različiti snovi

Skloni smo ljudima i entitetima koji dijele naše vizije i težnje, a ako vam organizacija ne daje sredstva za ostvarenje vaših snova ili ako ima ciljeve koji u potpunosti odstupaju od vaših, to je signalni znak da biste trebali napustiti posao.

Povećani stres

Stresni trenuci na poslu bi trebali bi biti iznimka, a ne pravilo zbog kojeg ćete se i nakon završetka radnog vremena osjećati negativno i loše.

Razdražljivi ste nakon posla

Nakon što zatvorite vrata od ureda, stvari vezane za vaše radno mjesto trebale bi ostati daleko iza vas, a ne da ste i kod kuće živčani i razdražljivi.

Loš san

Ukoliko se navečer kada legnete u krevet uhvatite kako razmišljate o neugodnim situacijama na poslu, te iste utječu na vaš san, bježite glavom bez obzira jer vam očito tamo nije mjesto.

Stagnacija

Dulji osjećaj zaglavljenosti vodi do niza težih životnih puteva koji mogu dovesti do depresije, nedostatka samopoštovanja, ljutnje i ostalih negativnosti.

Želja za porocima

Ako osjećate kako sama pomisao na posao u vama budi negativne emocije, te zbog toga posežete za porocima, vrijeme je da potražite novi posao i prestanete štetiti svome zdravlju.