FOTO by Instagram

Ljepota

15 nail art ideja za Dan svetog Patrika!

Viktoria Mikulić 17. ožujka 2023.

Nekoć značajan samo za Irsku, Dan svetog Patrika danas je poznat u cijelome svijetu

Svetkovina u čast sv. Patrika, stara više od tisuću godina, slavi se danas, 17. ožujka…

Svi stanovnici Irske oblače se u tradicionalne zelene i narančaste boje, a najčešća asocijacija su visoki šeširi zelene boje koja se poistovjećuje s djetelinom.

Ne zelene se samo ljudi, već cijela okolina, ulice, zgrade, auti, rijeke. Posjetite li ikada Chicago na ovaj dan, primijetit ćete da su sve rijeke obojene u zeleno, dok se u New Yorku održava velika parada, posvećena milijunima Iraca koji tamo žive.

Hrvati su također pomalo prigrlili ovaj dan, najviše oni koji u svojoj blizini imaju Patrika ili Patriciju, pa se tako u nekim pubovima održavaju i proslave istog. Ako ste i vi oduvijek htjeli sudjelovati u ovoj manifestaciji, onda je vrijeme da nabavite potrebne rekvizite.

Za sve koji su spremni otići i korak dalje, pročešljali smo Instagram i pripremili 15 ideja za manikuru posvećenu Danu svetog Patrika. Čak i onima koji tom danu ne pridaju veliku važnost, ova umjetnost na noktima zelene boje mnogima će poslužiti kao proljetna inspiracija. Jer ipak je zelena ove godine ultimativni hit…

Maslinasta, smaragdna, boja limete, mint zelena ili boja zelene jabuke, odabir je na vama…