FOTO by IMDb

Film

15 filmova o serijskim ubojicama zbog kojih ćete posumnjati u ljude koje poznajete

Krešimir Šustić 14. kolovoza 2020.

većinom su temeljeni na stvarnim događajima koji su zaprepastili ljudediljem svijeta

Filmovi o serijskim ubojicama većinom su temeljeni na stvarnim događajima koji su zaprepastili ljude diljem svijeta, a često su svrstani pod trilere s daškom krimića i horora.

Zločini masovnih ubojica uvijek nas iznova iznenađuju svojom brutalnošću i okrutnošću, no ipak, to nas ne sprječava da ih gledamo i nakon toga provodimo neprospavane noći u strahu.

U nastavku donosimo top 15 filmova, zbog kojih ćete se zapitati koja su prava lica ljudi koji vas okružuju.

The Bone Collector

Policajka koju je utjelovila Angelina Jolie, surađuje sa stručnjakom za kvadriplegičnu kriminalistiku kako bi pronašli ubojicu koji iza sebe ostavlja tragove malih kostiju.

The Talented Mr. Ripley

Pijanist, koji je prvobitno unajmljen da odvede nasljednika playboya iz talijanskog obalnog grada u kojem je napravio dom, postaje opsjednut njegovim novim svijetom.

Tragedy Girls

Tragedy Girls blog je orijentiran na ubojstva i kriminal, a dvije cure koje ga vode, ubojstva žele učiniti stvarnim, tako da ovaj mračni, satirični zaokret u žanru doista preokreće stvari na glavi.

Saw

Popularni Jigsaw jedan je od najsurovijih serijskih ubojica, koji ljude dovodi do situacija u kojima su prisiljeni donositi odluke o životu ili smrti, te nauditi sami sebi.

American Psycho

Moderan klasik i portret monstruoznog društva, žanrovski odgovara satiričnom psihološkom trileru s elementima horora, odličan je primjer koji pokazuje da smo okruženi bolesnim umovima.

The Texas Chain Saw Massacre

Horor čija se radnja temelji na istinitoj priči radi se o poznatom Leatherfaceu, koji je ubijao žrtve i koristio njihovu kožu i dijelove tijela za izradu odjeće.

House Of Wax

Riječ je o suvremenom hororu koji obiluje trash scenama i radnjom u kojoj se šestero prijatelja uputi na kampiranje, no završe u voštanom gradu s opasnim serijskim ubojicom.

I Am Not A Serial Killer

Priča o djetetu koje zna da prirodno ima sve komponente ubojice, ali uz svu dramu i životne okolnosti aktivno pokušava ne postati to.

My Friend Dahmer

Ako znate za ime “Dahmer”, ali se ne sjećate njegovih točnih zločina, samo imajte na umu da je on bio poznat i kao Milwaukee Cannibal, te je bio odgovoran za silovanje i ubojstva 17 muškaraca od 1978. do 1991.

The Silence Of The Lambs

Okićen s pet Oscara, uvrstio se među najuspješnije i najznačajnije filmove svih vremena pričom o lovu na serijskog ubojicu u kojem agentica FBI-a traži pomoć od zloglasnog Hannibala Lectera

Karla

Radnja prati najpoznatiji bračni par, koji su ujedno i serijski ubojice, a temelji se na istinitim događajima u kojima su silovali i ubijali žene u duetu.

All Good Things

Savršena vanjština nasljednika očeve dinastije nekretnina počinje se raspadati kad se nađe pod sumnjom za ubojstvo nakon što nestane njegova supruga Katie.

Summer Of Sam

Grupa prijatelja u Bronxu počinje se bojati i sumnjati jedni u druge dok pokušavaju riješiti serijska ubojstva koja su zadesila američku prijestolnicu, New York 1977. godine.

Se7en

Film o lovu na serijskog ubojicu koji koristi sedam smrtnih grijeha kao inspiraciju za svoja ubojstva,natjerat će vas da s napetošću pratite ovaj popularan film.

Monster

Film koji je dokaz da i žene mogu biti serijske ubojice temeljen je na istinitim događajima, a prati život bivše prostitutke koja je ubijala muškarce u kasnim 80-ima i ranim 90-ima.