Zabava

15 domaćih božićnih pjesama koje boostaju raspoloženje u blagdansko doba

Krešimir Šustić 14. prosinca 2021.

Bezvremenski klasici koje rado slušamo od 0-24

Najljepše doba godine donosi nam pregršt aktivnosti i stvarčica u kojima neometano uživamo već od početka studenog, pa sve do blagdana Sveta tri kralja u siječnju.

Naše domove ukrašavamo prigodnim dekoracijama, a jela obogaćujemo ukusnim začinima kako bi naše životne prostore ispunili mirisi blagdanskih delicija.

No kako bi si olakšali čekanje u redovima dok kupujemo poklone, pečenje kolača učinili zabavnijim i općenito svijet učinili boljim mjestom za život, počinjemo slušati božićne pjesme.

Iako su neki već puno ranije počeli ‘poskrivećki’ na youtubeu slagati playlistu s bezvremenskim klasicima koji najavljuju čaroban adventski dio godine, sada napokon na sav glas mogu pjevušiti popularne tekstove.

U moru stranih pjesama koje su poznate diljem svijeta, nama su ipak najdraže one koje izvode domaći izvođači i vrte se na radio postajama diljem Lijepe naše.

Od bezvremenskih klasika u domaćem aranžmanu do neodoljivih originalnih stihova i popularne Fritule, našu svakodnevicu i odbrojavanje do Božića čine puno lakšom.

Budući da nam je taj najljepši dan u godini sve bliže i bliže, donosimo popis pjesama uz koje je svaka aktivnost puno zabavnija, a srce ispunjeno neizmjernim osjećajem topline.