Ljubav & veze

12 fenomenalnih stvari koje znaju samo frendice koje održavaju prijateljstvo na daljinu!

Antonija Andabak 11. travnja 2021.

Iako živi kilometrima udaljena od vas, vaše je prijateljstvo unatoč tome, još čvršće!

U vrijeme kada mnogi mlade odlaze izbrusiti zanat, educirati se i steći radno i životni iskustvo u drugoj državi, mnogi se nađu u situaciji da počnu održavati vezu na daljinu.

Pod vezu ovdje mislimo na onu prijateljsku. Imate li i vi prijateljicu koja je učinila značajan korak ili ste pak vi ti koji ste hrabro zakoračili u životnu promjenu? Ako održavate prijateljstvo na daljinu i ne vidite svoju frendicu toliko često, ta je osoba svejedno vama među najbitnijima u životu.

Checkiraj ovih dvanaest fora stvari koje samo frendice na daljinu mogu razumjeti!

1.Navikli ste provoditi puno vremena na računalu

Kompjuter-najlakši način razgovora sa svojom prijateljicom na daljinu. Redovito ste na mreži u gluho doba noći samo da olakšate dušu ili izvijestite frendicu o događajima na poslu, faksu i što ima novo u ljubavnom životu! Vaši jutarnji podočnjaci vrijedi su toga.

2. Vaše prijateljstvo postalo je još čvršće

Kad se prijatelji odsele ili vrijedi ona:”Daleko od očiju, daleko od srca” odnosno, prestanete održavati kontakt ili se potrudite ostati u životu jedno drugoga. Vi ste definitivno odlučili za drugu opciju jer ni jedna druga i nije dolazila u obzir. Vaša je veza ojačala sada kad se obje trudite ostati što bliže bez obzira na kilometre koji vas dijele.

3. Uživate u planiranju budućih posjeta

Imate pripremljen plan štednje i vas dvije neprestano razgovarate o međusobnom posjetu. Možda je prošlo pola godine, ali jedva čekate da zajedno popijete čašu vina i opalite zajednički, otkačeni selfie!

4. Kad se dogodi bilo što važno, ona zna prva

Sestra se zaručila? Nova kolegica u uredu? Isprobavate novu dijetu? To su sve bitne stvari o kojima morate obavijestiti svoju frendicu koja živi stotine kilometara dalje od vas i još uvijek je neizvjesno kada ćete se uspjeti vidjeti, zato je pravovremeni update vijesti vrlo bitan!

5. Znate da imate prijateljicu za cijeli život

Mnogo ljudi procirkulira kroz naš život no rijetki su oni koji ostaju i koji vas razumiju, stoga je bitno njegovati upravo takve prijateljske veze. Udaljenost nije umanjila važnost vašeg prijateljstva, dapače, učinilo ga je još kvalitetnijim, a vi ste svakim danom sigurniji da imate pravu prijateljicu za cijeli život.

6. Volite se prisjećati zajedno dobrih vremena

Još uvijek se počnete smijati kada se sjetite vremena gdje ste vas dvije žarile i palile vikendima, a vaša se prijateljica obožava prisjećati sramotnih scena, primjerice kako ste u ne-baš-trijeznom-stanju pali niz stepenice u njenom stanu. Mnogi kolutaju očima kad shvate da uvijek iznova pričate o istim pričama, ali samo vi znate da će i dalje biti urnebesni i onda kada ćete obje imati 80 godina!

7. Uvijek znate kako joj izmamiti osmijeh na lice!

Nije važno što vaša prijateljica nije fizički stalno s vama jer su vaša najbolja sjećanja vezana uz vremena koja ste proveli jedna s drugom. Vi uvijek primjećujete stvari za koje znate da će izmamiti osmijeh na lice vašoj najboljoj frendici i nikada ne propuštate priliku reći joj to i tako joj popraviti dan!

8. Nikad se ne svađate

OK, iskreno – gotovo nikad. Vi se onako nemate oko čega ozbiljno svađati jer previše cijenite vrijeme koje ste uložili u prijateljstvo i ono vrijeme koje provodite njegujući ga da bi ste išta mijenjali. Vrijeme je dragocjeno, a vi biste ga radije provodili nasmijani nego da odnos u bilo kojem trenutku dovedete u neugodnu situaciju.

9. Uvijek imaš gdje odsjesti

Ako si želite priuštiti last minute putovanje kako biste se vidjeli, znate da ne morate ni pitati; sve dok ima svoj dom u drugoj državi, vi imate gdje spavati, istraživati grad i uživati u susretu!

10. Kad se napokon vidite, to je bolje nego što ste zamišljali!

Nakon nekoliko mjeseci kad se ne vidite, ponekad se brinete da će biti čudno kad ih vidite – ali nikada nije. Već se smijete u prvoj minuti nakon što se sretnete!

11. Interne fore najbolji su dio vašeg ponovnog susreta

Oboje ste vesele i zanimljive, a vaši online razgovori često su kvalitetniji od razgovora licem u lice koje imate s lokalnim prijateljima. Ponekad vas vaša frendica mora samo pogledati, a vi momentalno shvaćate što je htjela “reći” i to je iskreno, najbolji dio vašeg prijateljstva.

12. Vaša je frendica uvijek tu za vas!
Iako možda ne živi u istoj državi, vaša prijateljica pravi je oslonac. Od prekida s dečkom, pa sve do problema na poslu, uvijek je voljna slušati vaše priče bez osuđivanja.