FOTO by Teresa Gomez Zavitz-Jones

Zabava

103-godišnjakinja napravila prvu tetovažu nakon mjeseci provedenih u samoizolaciji

admin 16. kolovoza 2020.

Ako još razmišljate o prvoj tetovaži neka vas ova priča inspirira

Nakon što je mjesecima bila u samoizolaciju u svom staračkom domu u Michiganu 103 godine stara Dorothy Pollack odlučila je svoj izlazak obilježiti na vrlo poseban način. Odlučila je napraviti svoju prvu tetovažu, a isti dan nakon tetoviranja svoju avanturu zaključila je vožnjom na motoru.

Prije dvije godine Pollack je izgubila kćer te je smještena u starački dom u Michiganu. Unatoč tome što je gluha vrlo se brzo uklopila, ali stvar se promijenila početkom godine kada je izbila kriza zbog pandemije.

Kako je starija populacija bila najrizičnija skupina za novi virus, starački dom uveo je karantenu i zabranio bilo kakav kontakt s vanjskim svijetom.

Teresa Gomez Zavitz-Jones

Bilo im je zabranjeno izaći van i šetati se vrtom, a moja prabaka voli sunce i prirodu. Možete samo zamisliti kako je biti zatvoren u sobi, bez posjeta i pisama, a kako je prabaka gluha, nismo se mogli ćuti niti telefonski.” – izjavila je praunuka Teresa Gomez.

Krajem lipnja Dorothy je proslavila svoj 103. rođendan, a jedina želja bila joj je izaći van iz staračkog doma i otići na pivo i hamburger. Njezina praunuka Teresa potrudila se da joj se želja ispuni i riješila stvar da Dorothy dođe živjeti kod nje.

Nakon što su napustili ustanovu otišli su u obližnji restoran kako bi proslavili izlazak. Nakon izlaska iz restorana Dorothy je rekla praunuci da ima još stvari koje bi htjela napraviti, a prva tetovaža i vožnja motorom na vrhu su liste prioriteta.

Teresa Gomez Zavitz-Jones

Samo sva dana nakon izjavljene želje Pollack je već sjedila u fotelji i tattoo majstoru objašnjavala kakvu tetovažu želi na svojoj ruci.

Odluka je pala na žabu, a razlog tomu je ljubav koju starica osjeća prema tim životinjama. Strastveni je kolekcionar posuđa, odjeće i ukrasa s motivima žaba i ova odluka bila je logična.

Teresa Gomez Zavitz-Jones

Bitno je napomenuti da se Dorothy nije niti pomaknula za vrijeme tetoviranja i da je sve stoički podnijela.