Putovanja

100 metara straha! Ovaj stakleni most pravi je mamac za turiste!

admin 29. ožujka 2021.

Od 140 metara nad zemljom prehodati ga mogu samo najhrabriji turisti

Most Ruyi, smješten u provinciji Zhejing, prvi je put prezentiran 2017. godine, a zbog svog izgleda proglašen je jednim od apsurda projektiranja. 2020 godine otvoren je i za turiste i u vrlo kratkom vremenu pretvorio se od apsurda u pravu turističku atrakciju.

Ovo arhitektonsko čudo sastoji se od tri valovita mosta sa središnjim dijelom napravljenog od stakla što ujedno čini i prozirni vidikovac u sredini. Dizajn mosta nadahnut je žadom ruyi, predmetom koji se koristi kao simbol sreće u Kini.

No, budući da se most nalazi na visini od 140 metara mislimo da njegova dužina od 100 metara predstavlja sve samo ne sreću.

Do svog otvorenja ovaj je most bio enigma za sve. Mnogi su ga smatrali nesigurnim dok su neki čak govorili da uopće niti ne postoji. Most nalik ljudskom oku razoružao je sve skeptike na premijernom otvaranju prošle godine i od tada predstavlja mamac za sve turiste.

Od svog otvorenja ovu turističku atrakciju posjetilo je preko 200 000 hrabrih posjetitelja i oduševljenje nakon prelaska nije krio niti jedan od njih. 

Izraelski arhitekt Haim Dotan ponosan je na svoje remek djelo za koje je već najavio i dodatne aktivnosti poput bungee jumpa ili zip linije.

Ako ste se pronašli kao jedan od onih hrabrih turista spremnim na sve možda je provincija Zhejin vaše iduće odredište, a most Ruyi zacrtani izazov.