10 znakova da ste našli prijateljicu za cijeli život!

Antonija Andabak 25. svibnja 2019.

Ako vaša frendica ima 10/10, ne ispuštajte ju...Evo zašto!

Društvene su mreže promijenile percepciju prijateljstva, osobito mlađim generacijama. Brojite stotine prijatelja koji vas prate, lajkaju objave, i vi njima, a zapravo se na cesti jedva i pozdravite, poznati scenarij, zar ne?

Kada govorimo o društvenim mrežama – istina je, imate prijateljicu koja će vam iskreno reći da ste upotrijebili pogrešan filter na slici, ili će biti toliko kolegijalna pa neće objaviti fotku u vašem lošem izdanju (dok ona na istoj  izgleda fenomenalno).

A kada govorimo o životu daleko od idile na ekranu, pitate li se koje kvalitete  ima prava prijateljica? Znate, ona prijateljica s kojom satima imate potpuno iskren razgovor, prijateljica koju niste vidjeli dugo vremena ali svejedno nastavljate priču kao da ste se “jučer” vidjele.

Imate prijateljicu za cijeli  život ako:

1. Ima vremena za vas bez obzira na to koliko je zauzeta.

2. Uvijek je potpuno iskrena s vama, bez trunke cenzure. (Da, trebamo frendicu koja će nam između ostalog reći da nam je nešto zapelo među zubima).

3. Motivirat će vas da se odmaknete iz svoje zone komfora, imajući na umu da se i dalje osjećate sigurno.

4. Uvijek će prepoznati kada ste uzrujani. Ova vas prijateljica čita kao knjigu – možete biti to što jeste bez pretvaranja.

5. Možete putovati zajedno i ludo se zabaviti. Inače, zajedničko putovanje test je svake veze, uključujući i prijateljstvo.

6. Šutnja nikada nije neobična. Možete slobodno biti sa svojim mislima, a da se ne osjećate nelagodno.

7. Velika su potpora. Veselit  će se svakom vašem uspjehu, isto tako, čak i ako se ne slažu s vašim odlukama, verbalizirat će svoje misli i poduprijeti  u vašim čvrstim namjerama.

8. S njom možete pričati o svemu.  Bez osjećaja nelagode, znajući da vas neće osuđivati.

9. Ona je uvijek  tu za vas. Bez obzira na to koliko se problem trivijalnim činio za druge ljude, ona će se s vama truditi naći rješenje vaših problema.

10. Uvijek vam je zabavno s njom, bez obzira na situaciju. Bilo da ste na odmoru ili u trgovini kupujete hranu za psa, s njom je sve zabavnije. Još kad “ubacite” interne fore….

Ako imate takvu prijateljicu, prava ste sretnica!