FOTO by Instagram @christiebokulic / @fall_christmasandcoffee

Zabava

10 razloga zbog kojih volimo jesen!

Mia Vodopija 15. rujna 2023.

Šareno i prohladno doba je pred nama… i mi ne možemo biti sretniji

Mnogi ne žele vidjeti kraj ljeta, ali mi se ne slažemo. Ljetne vrućine, sparine, užareni asfalt…napokon je vrijeme za okretanje novog lista.

Imajte na umu da kraj ljeta znači početak jeseni – a tko ne voli jesen? Ako ne živite negdje gdje možete doživjeti jesen u punom sjaju, svakako isplanirajte putovanje. Nevjerojatna ljepota koja dolazi s promjenom ove sezone je apsolutno očaravajuća.

Upravo zato donosimo 10 razloga zbog kojih smo ludi za jeseni!

Bundeva

Iako bi rijetki priznali da im je bundeva najdraže povrće, ovo jesensko doba je pravo vrijeme za bundevu da zablista. Tako zdrava i ukusna, ne mora samo služiti za jelo, već može biti i savršen ukras za jesen.

Boje jeseni

Bez sumnje, najbolja stvar u jesen je spektakularna promjena boje koja mijenja svijet oko nas. Žuto-smeđo-crveni jesenski kolorit ne traje dugo, pa stoga izađite i uživajte u bojama!

Rosna jutra

Nema ničeg čarobnijeg ni mističnijeg od buđenja uz maglu, koja se diže u prohladno vlažno jutro. Ako živite kraj mora, rijeka ili jezera, magla iznad njih je poseban prizor.

Pite

Neki misle da je ljeto sezona pita, ali ništa nije bolje od branja vlastitih jabuka, krušaka i šljiva te pečenja pite začinjene cimetom, đumbirom i muškatnim oraščićem.

Šetnje prirodom

Upijanje mirisa i boja prirode dok vam lišće škripi pod nogama jedan je od najboljih načina da provedete vrijeme vani tijekom jesenskog dana.

Igranje u lišću

Skupite lišće na jednu hrpu i uživate u igranju u njemu s djetetom ili psom. Bez obzira na godine, bezbrižna igra u prirodi nikad ne stari!

Vožnja

Slijeđenje krivudave seoske ceste pod krošnjom jesenskog lišća uvijek je čaroban doživljaj. Ne zaboravite svratiti u malu gradsku pekaru ili kafić dok ste tamo.

Hrana za utjehu

Kada pomislite na jesen, pomislite na udobnost i toplinu, a definitivno i na hranu. Dolazak iz hladnog i vlažnog dana te uživanje u toplom obroku sama je definicija ugodnosti.

Noć vještica

Trebala bi biti zastrašujuća, ali uz svu dječicu koja se maskiraju u razna ‘čudovišta’, koliko su zapravo slatki ti mališani?

Vrući napitci

Rukama obuhvatite toplu šalicu punu toplog čaja ili naravno, vruće čokolade. To je zbilja jedan od najvećih jesenskih užitaka po hladnom vremenu.

Nadamo se da se slažete s našom listom razloga zbog kojih obožavamo jesen. U sljedećim mjesecima, probajte se opustiti i uživati u blagodatima hladnijih dana.