Njega kose

10 razloga zašto trebate skratiti kosu

Antonija Andabak 19. siječnja 2018.

Jeste li spremni na neko vrijeme dužoj kosi reći zbogom?!

Svi znamo da je najlakše držati se stila koji vam je do sad u potpunosti odgovarao jer je tako najsigurnije, ali zapitajte sami sebe, je li vam već dosta svakidašnje rutine? Možda vam ipak treba mala promjena.Možda je kratka kosa baš za mene? Kako bismo vas oslobodili straha od šišanja, donosimo vam deset razloga zašto bi trebali skratiti kosu – bez obzira radi li se samo o nekoliko centimetara kraće, možda o bob frizuri ili pak o drastičnom brijanju.

1. Naraste natrag. Znamo da ovo zvuči kao klišej, ali istina je – kratka kosa ponovno naraste. Dokle god imate kosu koja je toliko dugačka da vam dramatični rez postane opcija, vjerujte da će isto tako ponovno narasti.

2. Moćno je. Sjetite se onog trenutka uzbuđenja kad se škare približavaju, a vi ne znate što vas čeka. Znate onaj osjećaj adrenalina kroz cijelo iskustvo. Kao, to je vaša kosa, prokletstvo, a vi možete učiniti što god želite s njom.

3. Uzbudljivo je. Svaki put kad mi žene učinimo neku promjenu na sebi, jednostavno se osjećamo bolje, svježije. To nam je u krvi i s vremena na vrijeme, svaka od nas točno to i treba, da kad ustane iz one stolice, izgleda neodoljivo, drugačije.

4. Vaša kosa vas ne definira. Mi kao osobe sami sebe definiramo. Naravno, vaši prijatelji bi vam mogli dati onaj pogled „jeste li to vi“, ali to ne znači da vas ne prepoznaju i da ste se vi kao osoba promijenili.

5. Mogli biste se osjećati puno ugodnije sa svojim novim stilom. Ako ste otvoreni za promjenu, možda se s novim lookom počnete osjećati bolje sami sa sobom, nego što ste se osjećali u prethodnom izdanju. Ali to nikada nećete saznati ako ne probate.

6. Vaš partner će vas i dalje jednako gledati, tako da ne brinete oko feedbacka. Vi ste osoba koja živi sa sobom svaki dan i koja kad se pogleda u ogledalo, sama sebi mora biti lijepa. Stoga, ako mislite da će vam kraća kosa stajati bolje, just do it. Osim ako vaš dečko nije s vama isključivo zbog duge kose, onda vam savjetujemo da opasno razmislite želite li tu vezu nastaviti.

7. Vaša kosa će vjerojatno izgledati mnogo zdravije kad je ošišate. To ne znači da mislimo kako vaša kosa sada izgleda loše, ali svi znamo kad se predugo držimo nekog stila i ne damo kosu pokratiti ni centimetra, vrhovi jednostavno postanu tanki i beživotni, a to baš i nije privlačno.

8. Naučit ćete kako oblikovati svoj novi izgled, ali ne bi bilo loše pitati frizera da vam oda nekoliko trikova. Kratku kosu je ponekad teže oblikovati jer tu imamo i manje slobode. S dugom kosom ste mogli slagati punđe, konjski rep ilinešto treće, no ovdje imate tu prednost da s manje kose imate imanje posla na dnevnoj bazi. Važno je i pronaći dobrog frizera koji će vam ne samo napraviti savršenu frizuru, već vam i dati nekoliko smjernica kako da je održavate.

9. Ako se ne možete odmah naviknuti na svoj novi izgled, ne paničarite. Možda će vam trebati tjedan dana. Nećemo lagati, početni šok nekad zna biti i porazan, ali nakon tjedan dva, kad već kosa malo poraste, osjećat ćete se bolje. Međutim, ako je prošlo dva tjedna i vi se i dalje ne osjećate dobro, možda je vrijeme da posjetite svog frizera i ukorite ga. On će znati kako to popraviti. I ne brinite, njima je važno da vi budete sretni i ne morate se bojati ukazati im na ono što ne valja.

10. I dalje ćete se osjećati/izgledati sexy. Nemojte biti previše okorjeli jer ipak smo u 2018. godini. Možda je davnih dana duga kosa označavala seksepilnost, ali danas je sexy ono u čemu se vi osjećate sexy, a to može biti i kratka kosa. I tko zna, možda se baš zaljubite u svoj novi look.