Zabava

10 pitanja koja biste trebali postaviti partneru prije nego izgovorite sudbonosno DA

Krešimir Šustić 08. siječnja 2021.

Neke je stvari potrebno saznati kako kasnije ne bi bilo prekasno

Bilo da sanjate o zarukama ili ste već odabrali cvjetne aranžmane za svoje vjenčanje, spomen na brak može mnoge ljude dovesti u situaciju nesigurnosti.

No bez obzira na to koliko ste dugo s partnerom, bilo bi dobro obaviti razgovor o nekoliko bitnih stvari za koje vrijedi sklopiti sporazum prije nego što izmijenite zavjete.

U nastavku donosimo deset pitanja koja biste trebali postaviti svom partneru prije nego što izgovorite sudbonosno DA.

Što misliš, tko bi trebao biti odgovoran za održavanje čistoće u kući?

Prije nego što se vjenčate, pitajte svog odabranika o njihovom stavu o dijeljenju kućanskih poslova jer ipak se nalazimo u modernom dobu u kojem se čišćenje kuće dijeli na oba partnera.

Želiš li djecu? Ako da, kada?

Super je ako ste ustanovili da oboje želite imati djecu, no ako želite odgoditi roditeljstvo za još jedno desetljeće, a vaša bolja polovica ne, to bi mogao biti problem.

Kako rješavaš probleme?

Bitno je smisliti partnerski stil rješavanja problema prije nego što se posvetite jedno drugome jer problemi su svakodnevni dio naših života koje ne možemo svaki puta izbjeći.

Koliko si spreman potrošiti na velike predmete poput madraca ili automobila?

Ovisno o vašem postfinancijskom bračnom sporazumu, možda će biti važno znati koliko je novca vaš partner spreman uložiti na velike stvari koje oduzimaju pozamašnu količinu budžeta.

Imaš li dugova?

Možda nije romantično, ali dobivanje jasne slike o financijskoj situaciji vašeg partnera može vam pomoći da izbjegnete neka iznenađenja vezana uz novac.

Možeš li se držati proračuna ili često trošiš više nego što smo namjeravali?

Važno je biti na istoj stranici kada su u pitanju stvari poput proračuna, potrošnje i uštede novca jer inače bi vaša veza mogla patiti i moglo bi doći do financijske nevjere.

Koliko ti je važan seks?

Puno će parova doživjeti situaciju da jedan partner ima veći ili niži spolni nagon od drugog, stoga je dobro razgovarati o osjećajima partnera prema seksu prije vjenčanja kako biste mogli imati skroz otvoren odnos.

Jesi li ikada bio uhićen ili se suočio s bilo kakvim pravnim problemima?

Bivši sudski sporovi, krađe, utaja poreza i tužbe su situacije koje bi mogle utjecati na vašu zajedničku sposobnost da radite razne stvari, od uzimanja kredita do zahtjeva za prebivalištem.

Što misliš o razvodu?

Razvod je stvarnost s kojom se neki parovi na kraju mogu suočiti, a važno je znati kako se osjeća vaš partner kada je u pitanju osjetljiva i teška tema okončanja braka.

Koliko samostalnog vremena ti treba da bi bio sretan?

Neki ljudi uspijevaju u stalnom kontaktu sa supružnikom, dok drugima treba malo više slobode za bavljenje neovisnim hobijima ili druženje s prijateljima, stoga je potrebno razumijevanje međusobnih potreba.