FOTO by Anastasia Voskresenskaya /Alena Ozerova

Dekor

10 odličnih ideja kako dekorirati uskršnji stol

Krešimir Šustić 07. travnja 2020.

Vrijeme je da proljetne boje prevladaju vašim domom!

Poznato je da proljeće sa sobom donosi čaroliju šarenih boja koje osim što krase modne kombinacije, krase i naše domove. Pošto uskoro slavimo Uskrs, želja za uređenje životnog prostora još je veća. Pisanice, zečići i sve što ima veze s ovim blagdanom, zauzet će svoje mjesto u određenom kutku našeg interijera i dati poseban štih našem domu.

DIY: Napravite indigo plave, mramorne pisanice!

Posebnu pažnju zaslužuje stol na kojem ćemo doručkovati i ručati s našim najmilijima. Kako bi sve ostavili bez teksta i ispali pravi umjetnik u dekoriranju, donosimo vam 10 ideja zbog kojih ćete poželjeti da je Uskrs svaki dan.

Siva + žuta

Proslavite prekrasno sunčano nebo veselim žutim stolom. Svijetli buketi narcisa nadopunjuju sivi stolnjak, dok obojeno žuto jaje prelazi iz dekora u predjelo za nedjeljni doručak.

Baby zeko

Omotajte krpu oko obojenog jajeta i svežite komadom konopa da biste stvorili uši, a za crtanje očiju i nosa koristite trajni marker finog vrha. Preporučujemo baby i pastelne boje kako bi maleni ljepotan bio efektniji.

Uskršnja košara s čokoladom

Ova košara prava je stvar za sve ljubitelje slatkog. Napunite je slamom, ukrasima i postavite najomiljeniji slatki desert u prigodnim oblicima.

Pastelno roza

Pastelne nijanse savršene su za Uskrs, pa odaberite jednu boju i upotrijebite je za ispunjavanje stola. Istaknite ubrus i dodajte cvijeće u roskastim nijansama i stol dobiva nježnu notu.

Vaza s pisanicma

Pošto se proveli vrijeme ukrašavajući uskršnje pisanice, bilo bi šteta da ih ne izložite i pokažete. Nadopunite dekoraciju s cvijećem i centrirajte na mjesto na kojem se najviše ističe.

Stalak za slastice

Još jedna odlična ideja koja podiže svaki uskršnji stol na viši nivo. Svaki dio stalka napunite umjetnom travom i posložite čim različitije šarene pisanice.

Rustikalno s plavim

Za rustikalni izgled pridržavajte se jednostavnog dekora u plavoj boji koji nadopunjuje vaš stol. Teksturirani tanjuri, vintage pribor za jelo i jednostavna uskršnja jaja definiraju ovaj stol i daju mu seoski štih.

Svježe biljke

Proslavite novi proljetni život stolom nadahnutim prirodom. Listovi mente, zelene svijeće i biljke uzimaju osnovu za ovakav stil.

Jednostavno i slatko

Za ovu dekoraciju preporučujemo blage i pastelne nijanse. Zeku izrežite od tvrđeg papira, a za rep koristite svježe ubran cvijet.

Mini vrt u šalici

Jednostavno napunite svaku šalicu kamenjem i zemljom, a zatim obložite mahovinom, cvjetovima, sukulentama i sitnim figuricama.