FOTO by IMDb

Film

10 najboljih animiranih božićnih filmova koje gledamo ovog badnjaka

Mia Vodopija 23. prosinca 2022.

Probudimo dijete u sebi...

Sjajna stvar kod najboljih božićnih filmova je to što ih ponovno gledamo svake godine. Isti praznični filmovi za djecu koje ste gledali tijekom svog djetinjstva ili su vaši roditelji gledali dok su bili djeca, i dalje su na ekranima svake godine, tako da možete uživati ​​u njima uvijek iznova sa svojom obitelji.

Budući da je toliko čarolije povezano s Božićem, ne čudi što su mnogi od ovih filmova animirani — to je samo jednostavan način da uhvatite čaroliju blagdana bez previše oslanjanja na skupe specijalne efekte. Ovi animirani božićni filmovi savršeni su za obiteljsku filmsku večer, daju nam dašak Božića i vrijedni su ponovnog gledanja iz godine u godinu.

Mickey’s Once Upon a Christmas (1999.)

Ovaj film prikazuje Mickeya, Minnie, Goofyja, Donalda Ducka i još više omiljenih Disneyjevih likova stare škole. Kako će proslaviti Božić, u koje avanture će upasti, rado otkrivamo iz godine u godinu. Ako to nije dovoljno, tu je i antologija Mickey’s Twice Upon a Christmas.

Polar Express (2004.)

Koristeći tehnologiju snimanja pokreta, Tom Hanks glumi u ovom dirljivom filmu prema knjizi Chrisa Van Allsburga. Film prati dječaka koji, sumnjajući u postojanje Djeda Mraza, odlazi na čarobnu vožnju vlakom kako bi saznao više o Sjevernom polu.

The Nightmare Before Christmas (1993.)

Noć vještica susreće Božić u ovom stop-motion animiranom mjuziklu iz gotičkog uma Tima Burtona. Apsolutni klasik koji nam više nije scary sada kada smo odrasli.

Annabelle’s Wish (1997.)

Toliko životinja na farmi želi postati jedan od letećih sobova Djeda Mraza. U ovom slučaju, Anmabelle, tele, sanja da leti s Djedom na Badnjak. Ostvaruje li joj se božićna želja?

Duck the Halls (2016.)

Iako je Mickey’s Christmas Carol klasik, ako tražite nešto što će vas nasmijati, ovaj 22-minutni animirani specijal je bolji. U njemu Donald odlučuje ostati na mjestu za praznike, umjesto da krene na jug na zimu s Daisy i svim ostalim patkama, u nadi da će s Mickeyjem doživjeti pravi Božić.

Klaus (2019.)

Jedan od najboljih filmova na popisu, nominiran za Oscara. Priča prati likove iz malenog udaljenog otoka i povučenog proizvođača igračaka koji sklapa prijateljstvo s novim poštarom kako bi razveselio lokalnu djecu.

Dr Seuss’ Grinch (2018.)

Za dugometražni prikaz priče o Grinchu, ovaj film dolazi iz istog studija koji nam je doveo Minione, a u njemu Benedict Cumberbatch daje glas zelenom visokom Grinchu koji se protivi božićnom veselju te ga planira ukrasti!

Arthur Christmas (2011.)

Ovaj zabavni božićni film nam otkriva svijet iza kulisa Djeda Mraza, koji živi u super high-tech establišmentu na Sjevernom polu. Kad slučajno zaboravi darovati jedno dijete na Božić, šalje svog nespretnog sina Arthura da umjesto njega obavi posao.

A Christmas Carol (2009.)

Ovaj film je jedna od mnogih adaptacija klasične knjige Charlesa Dickensa. Priča prati škrtog Scroogea i duhove Božića koji ga progone. Jim Carrey glumi više uloga u isto vrijeme, baš kao i Tom Hanks u Polar Expressu.

Winnie the Pooh: A Very Merry Pooh Year (2002.)

Ovaj ljupki film kombinira dva različita specijala: Winnie the Pooh i Božić te Sretna Pooh godina. Zajedno pričaju priču koja će vas razveseliti do kraja prosinca.

Mi smo odrasli uz neke od ovih filmova, nadamo se da su i vaši favoriti na ovom popisu!