FOTO by Instagram @manifakturanailbar / @manos.byivana

Ljepota

10 ideja za plavu manikuru – razonoda za kišne dane

Mia Vodopija 18. svibnja 2021.

Royal plava, neon plava ili pastelno plava, sve ih volimo

Iako nam je ovo proljeće hladnije i kišovitije nego što smo se nadali, uvijek ima načina da to popravimo. Plavi nokti su dobra proljetno-ljetna opcija jer nas podsjećaju na morsko plavetnilo, ali su i hommage kiši za sve pluviofile.

Očito je da se priroda voli pojavljivati u zadivljujućem plavom izdanju, a istraživanja pokazuju kako i ljudi imaju poseban odnos prema plavoj boji koja je u posljednjih petnaestak godina više puta proglašavana najomiljenijom na svijetu.

Stručnjaci ističu kako nam je život toliko prožet bojama da često nismo svjesni njihova moćnog utjecaja. Također, boje doživljavamo opipljivima iako one to nisu, nego je riječ o subjektivnom osjećaju.

Neovisno o vašem znanju o bojama, ova boja mirnoće i prestiža je pravi odabir za proljetne i ljetne dane. Plava manikura lijepo stoji na svačijim noktima, neovisno o tome jesu li dugi i kratki, je li im oblik ovalni ili coffin, te u koju su nijansu obojeni.

Vašu plavu manikuru možete doma napraviti sami ili se možete počastiti u salonu. U salonu su trenutno in geometrijski zanimljivi oblici, često nepravilni, koji ostavljaju dojam da je svaki nokat drugačiji.

Inspiraciju za vašu plavu geometrijsku manikuru možete naći na Instagramu – s takvim noktima ćete biti unikatni i defnitivno ćete plijeniti pažnju!