FOTO by IMDb

Film

10 filmova sličnih legendarnom “Thelma & Louise”

Mia Vodopija 28. svibnja 2021.

Za sve fanove ovog kultnog klasika, izdvojili smo 10 filmova sličnih legendarnom "Thelma & Louise"!

Većina filmova dobitnika Oscara ostavlja dojam na publiku, ali malo je onih koji su kulturno značajni poput Thelme i Louise. Ridley Scott odgovoran je za remek-djela znanstvene fantastike, ali priča o dvije žene u bijegu je jedan od njegovih filmova s najtrajnijim naslijeđem.

Thelma & Louise (Geena Davis i Susan Sarandon) uvjerljivo prikazuju prijelaz dviju žena, kojima je dosta uloge žrtve, u bjegunce. Zapravo je to jedan od najvećih filmova ikad snimljenih. Spajajući krhki realizam, humor i neobičan skok u fantastičnu akciju, taj film nudi puno.

To je prepoznato kada je prvi put objavljen prije tri desetljeća s nominacijama za nagrade, uspješnim nastupom na blagajnama i pokretanjem karijere Brada Pitta.

Za sve fanove ovog kultnog klasika, izdvojili smo 10 filmova sličnih legendarnom “Thelma & Louise”!

True Romance (1993)

Kad Alabama Whitman (Patricia Arquette) usmjeri pogled na Clarencea Worleyja (Christian Slater), ona misli da je to avantura samo za jednu noć. No, dok se upoznaju, shvaćaju da postoji privlačnost koja se ne može zanemariti.

Basic Instinct (1992)

Kad je bivša rock zvijezda nasilno ubijena tijekom spolnog odnosa, detektiv Nick Curran (Michael Douglas) dobiva slučaj. Curran upoznaje djevojku rock zvijezde Catherine Tramell (Sharon Stone), spisateljicu koja izgleda kao očita osumnjičena osoba.

Monster (2003)

Monster je biografsko-kriminalistička drama iz 2003., koja prati priču o stvarnoj ubojici Aileen Wuornos. Charlize Theron glumi Wuornos, a zahvaljujući vizažistima teško ju je prepoznati.

Kill Bill Vol. 1 (2003)

Quentin Tarantino izašao je s Kill Bill Vol. 1 2003. godine, što je bio početak nevjerojatno uspješnih filmova. Uma Thurman glumi Nevjestu, članicu elitnih ubojica, koja odluči ostaviti taj život za sobom kad sazna da je trudna sa svojim ljubavnikom / šefom.

Blue Steel (1990)

Blue Steel je kriminalistička drama iz 1990. godine u režiji Kathryn Bigelow, a u glavnim ulogama Jamie Lee Curtis i Ron Silver. Curtis glumi policajku po imenu Megan Turner, koja prvog dana na poslu zapadne u incident u supermarketu, te upuca lopova koji je bio nenaoružan.

The Sugarland Express (1974)

Lou Jean Poplin (Goldie Hawn) i suprug Clovis (William Atherton) krenuli su povratiti skrbništvo nad svojim sinom prije nego što ga stave u sustav udomiteljstva. Iako im putovanje isprva ide bez problema, stvari se okreću kad ih zaustavi policajac po imenu Maxwell Slide (Michael Sacks).

Pulp Fiction (1994)

Jedna od najboljih krimi-drama koje su izašle iz 1990-ih je “Pulp Fiction”, redatelja i scenarista Quentina Tarantina. Priča se fokusira na dvojicu ubojica po imenu Vincent Vega (John Travolta) i Jules Winnfield (Samuel L. Jackson), koji imaju zadatak pronaći ukradeni kofer za svog šefa mafije Marsellusa Wallacea (Ving Rhames).

Wild Oats (2016)

Jedan od novijih filmova sličan Thelmi & Louise je avanturistička komedija Andyja Tennanta iz 2016. pod nazivom Wild Oats. U glavnim ulogama su Shirley MacLaine i Jessica Lange, dvije umirovljene žene koje su odlučile ubrati blagodati svog novootkrivenog bogatstva.

Bonnie And Clyde (1967)

Bonnie & Clyde Arthura Penna filmsko je remek-djelo iz 1967. godine koje prati jedan od najzloglasnijih parova pljačkaša banaka svih vremena. To je film koji je donekle oblikovao žanr akcijskog kriminala, a u glavnim ulogama su Warren Beatty kao Clyde i Faye Dunaway kao Bonnie.

Charlie’s Angels (2000)

McG-ova adaptacija Charliejevih anđela iz 2000. u kojoj glume Cameron Diaz, Drew Barrymore i Lucy Liu. Film se fokusira na pustolovine borbe protiv kriminala u tada modernom svijetu. Konkretno, Natalie, Dylan i Alex imaju zadatak da uđu u trag nizu negativaca koji žele ugroziti privatnost pojedinca. Njihove vještine borbe protiv kriminala izlaze na vidjelo i neće se zaustaviti ni pred čim kako bi obavile posao.