10 beauty trendova iz 2016. s kojima se želimo pozdraviti!

Antonija Andabak 29. siječnja 2017.

Muške punđe, crni ruž za usne, prenaglašeno konturiranje lica....neki su od trendova kojima kažemo bye-bye!

1. Muške punđe

Razumijemo, i dečki žele definirati svoj stil. Neki su postali pravi trendseteri frizura, a neki su otišli toliko daleko da su posegnuli i za umjetnim punđama. Nadamo se da niste imali prilike uživo ih vidjeti jer  trendovi ipak dolaze i odlaze, te se u konačnici većina pripadnika jačeg spola ipak na kraju odluči na bezvremenski stil frizure.

2. Prenaglašene obrve

Ne možemo se oteti dojmu da je trend prenaglašenih obrva prisutan već neko vrijeme i neće otići tako lako. Izrazito tamne obrve, intenzivno iscrtane, obrve koje vrište“pogledaj me!“… Drage dame, pozdravimo se s upravo takvih obrvama jer one ne laskaju ni jednom nježnom licu. Ukoliko ste nepovratno uništili svoje obrve, prepustite se u ruke stručnjaka, a za one koje vole naglašenije obrve, savjetujemo da prate svoj prirodan luk obrva te ih olovkom ili sjenilom za obrve i adekvatnom četkicom popune s maksimalno dva tona tamnijom bojom od prirodne boje obrva.

3. Izraženo konturiranje lica

Priznajemo da nas je trend 2016. naučio štošta, a moć pravilnog konturiranja je jedno od tih dobrih stvari jer može učiniti čuda za naša lica,  istaknuti najljepše na našem licu igrajući se sjenama. Pretjerano konturiranje vas ipak može odvući u pogrešnom smjeru, osobito ako niste vješti u usmjeravanju kontura na prava mjesta jer jedino što možete napraviti je kontra-efekt s konturama koje nisu pravilno izblendane ili ih je na jednom mjestu jednostavno previše.

4. Ekstenzije trepavica

Sve smo mi očarane gustim dugačkim trepavicama, no u posljednje vrijeme je sve veći trend prenaglašenih trepavica koje možete ugraditi u gotovo svim kozmetičkim salonima. Određen broj žena se odluče na decentno produžene trepavice koje lijepo naglašavaju oči, ali češće viđamo trepavice koje dosežu do obrva, a osobito neprivlačno izgleda period ispadanja trepavica koje mogu oštetiti i prirodne trepavice. Mi se ipak odlučujemo na prirodno njegovane trepavice, a umjetne ostavljamo za posebne prigode.

5. Forsirano puštanje brade

Brade na muškarcima su doista sexy, osobito guste, lijepo oblikovane i njegovane kod „brice“. Guste i dugačke brade su znak muževnosti, a u posljednje vrijeme su postale  obilježje hipsterskog ludila. Puštanje brade koja mjestimično i rijetko raste jednostavno ne izgleda lijepo i u ovom slučaju posežemo za bezvremenskim savjetom: bez obzira kako dobro muškarci izgledali s bradom, ne možemo se oteti dojmu da je čisto, svježe obrijano lice trajni klasik koje svakome pristaje.

6. Prenaglašene usnice

Preživjeli smo trend povećavanja usnica raznoraznim pomagalima koje su mnoge privremeno unakazili. Sada jedino trebamo preživjeti trend pretjeranog iscrtavanja usnica olovkom. Doista se primijeti iscrtana linija koja ide daleko od linije vaših prirodnih usnica i koja na žalost, nikome ne pristaje. Predlažemo da olovkom prijeđete maksimalno milimetar od  linije prirodnih usnica, ispunite ih istom bojom, te nanesete ruž  kako biste vizualno povećali usnice ako vas Majka priroda nije obdarila a la Angelina Jolie usnama.

7. Kandže-nokti

Iskreno se nadamo da će trend noktiju koje podsjećaju na kandže nestati čim prije. Čak nam se čini da se takav izgled noktiju vratio u puno oštrijem i dužem izdanju. Nema ništa privlačnije od klasičnih neutralnih ili sexy crvenih noktiju koji su oblikovani prateći prirodan rast vaših noktiju, a da ne spominjemo praktičnost istih.

8. Crni ruž za usne

Crni ruževi za usne su, moramo priznati, teški  za nositi, te iako izgledaju zamamno na usnicama make-up artistica na društvenim mrežama, predlažemo da se odlučite na zagasitije crvene nijanse. Svakoj ženi crveni ruž odgovara, no potrebno je pronaći pravu nijansu za vašu boju tena.

9. Ombré

Ombré-bye bye, balayage je in, točnije tehnika posvjetljavanja kose gdje se boja pri vrhovima kose stavlja u manjim količinama, dok se pri korijenu nanosi u gušćem sloju, a postiže se efekt prirodno osunčane kose. Ombre tehnici nanošenja boje na kosu doista želimo reći zbogom jer je prijelaz iz jedne boje u drugu jasno vidljiv što ne izgleda privlačno, te se ipak odlučujemo za razigrani i najprirodniji efekt koji može izazvati balayage.

10 Oversized punđe

Bilo da idete na vjenčanje  ili svečanu večeru, savjetujemo da ne preterujete s veličinom visoke punđe koja na glavi može izgledati jedino kao instalacija. Na dodavanje volumena raznoraznim umecima ili lažnim pletenicama jednostavno zaboravite, te sa svojim frizerom dogovorite jednostavnu i sofisticiranu nisku punđu koja će vam dati dozu zavodljivosti.

Nadamo se da smo Vam barem malo pomogli pri donošenju odluka koje trendove pratiti, a koje jednostavno treba zaboraviti u 2017.-oj